Elcsalta a diákok pénzét a kecskeméti tanárnő

Csalás miatt emeltek vádat egy kecskeméti tanárnővel szemben, aki az iskola tanulóinak meghirdetett franciaországi kirándulás több mint 9 millió forint összegű részvételi díját beszedte, de aztán sem a szállást, sem az utazást nem szervezte meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A 48 éves tanárnőnek anyagi gondjai voltak, amikor 2016 tavaszán hatnapos franciaországi kirándulást hirdetett az iskola tanulói részére.

Azt ígérte, a 45 ezer forintos részvételi díj az útiköltségen felül fedezi a szállást, a félpanziós ellátást, a belépődíjakat és egy sétahajózást a Szajnán. A kedvező lehetőséget az előfoglalással, a diákcsoport-kedvezménnyel és az utazásszervezési tapasztalatával magyarázta.

A tanárnő október elején arról számolt be, hogy a szállást és a buszokat is lefoglalta, de ez nem volt igaz. A kirándulást az indulás előtt egy nappal e-mailben mondta le azzal, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így a diákcsoport-kedvezményt nem tudja érvényesíteni. Voltaképpen nem állt szándékában, hogy az utazást megszervezze.

A kirándulás lemondása után a jelentkezők találkozót szerveztek a vádlottal, arra kérték, hogy mutassa meg a bizonylatokat, a buszrendelést és a szállodai foglalásokat. A találkozón a tanárnő azt mondta, hogy egy budapesti cégtől bérelt buszokat, majd később a becsapott sértetteknek egy hamisított bizonylatot is elküldött e-mailben. Azt a látszatot keltette, mintha a busztársaságnak két részletben átutalta volna az utazás díját.

A vádlott az elmaradt utazás után heteken át hitegette a jelentkezőket, hogy a befizetett részvételi díjakat visszatéríti, de aztán kifogásokra hivatkozva rendszeresen kibújt ez alól. A vádlott 136 sértettől összesen 9 millió 171 ezer forintot vett át, amelyet két sértett kivételével nem térített meg.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalással vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Szerző

Baleset Kőbányán - Kidöntöttek egy betonoszlopot is

Publikálás dátuma
2018.01.05. 09:52
A helyszín - Google Street View

Eddig tisztázatlan körülmények között két gépkocsi ütközött össze 2018. január 5-én 7 órakor Budapest X. kerületében, a Harmat utca és az Újhegyi út kereszteződésében, melynek következtében az egyik autó betonoszlopnak ütközött, ami ki is dőlt. Az elsődleges információk alapján a balesetben senki sem sérült meg.  A helyszínelés idejére a Harmat utca és az Újhegyi út kereszteződését lezárták.

Szerző

Elfogták a sajóvámosi cserbenhagyót - Videó!

Publikálás dátuma
2018.01.04. 18:21
Forrás: police.hu
A rendőrök nagy erőkkel keresték azt a gépjárművet, illetve annak vezetőjét, aki egy gyalogos férfit ütött el, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott Sajóvámoson. Kevesebb, mint 24 óra alatt elfogták a sofőrt - írja a police.hu.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk január 3-án 18 óra körül Sajóvámoson, a Hunyadi úton haladt egy gépjármű, aminek vezetője a temető előtti útszakaszon elütött egy gyalogos férfit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az 53 éves gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg az érintett jármű és vezetőjének felkutatását. A széleskörű adatgyűjtés kevesebb, mint huszonnégy óra alatt eredményre vezetett. A rendőrök azonosították, majd elfogták boldvai lakásán azt a 37 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A hatóság bűnügyi őrizetbe vette a gázolót, illetve lefoglalta a baleset során használt tehergépkocsit is.

előzmény: Romló erkölcseink - Ismét cserbenhagyásos gázolót keresnek

Szerző