Hosszúékat otthagyja egy fiatal úszótehetség

Publikálás dátuma
2018.01.05 13:55
Földházi Dávid (Forrás: Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala)
Fotó: /
Sportszakmai következményei lehetnek az Iron Aquaticson belül annak, hogy Shane Tusup és Hosszú Katinka, az úszóklubot vezető páros között „helyzet van” - írja egy fiatal úszó távozása kapcsán a Magyar Nemzet.

A csapat első számú férfi versenyzője, az Európa-bajnoki bronzérmes Földházi Dávid három hónap után villámléptekkel hagyta el Hosszúék Duna Arénában készülő egyesületét, és a Dunaharaszti MTK-hoz távozott. Új edzője szerint azért, mert „egy fiatalos csapathoz szeretne tartozni”. Ami azért érdekes, jegyzi meg a cikk, mert az Iron Aquaticsnál majd mindenki 30 alatti.

Megkérdezték Földházi Dávidot, aki a szituációval magyarázta döntését. 

– Nyilván most, ebben a szituációban nagyon kell egy váltás, de az is igaz, hogy számomra az új klubom a „number one team”, amely garantálja, hogy nyugodt körülmények között kezdjem az évet – fogalmazott az úszó, aki a március végi országos bajnokságra szeretne tisztességgel felkészülni.

Mint mondja, választhatott volna más, „vérprofi” egyesületet is, ám szerinte most nem arra van szüksége, amit ott nyújtani tudnak neki.

Szerző
2018.01.05 13:55

Le kell bontani a kétfarkúak buszmegállóját Felcsúton

Publikálás dátuma
2018.08.19 21:10

Fotó: /
Bejelentés érkezett – indokolt a Magyar Közút, amely rájött, hogy tőle nem kértek engedélyt a hiánypótló kampánybuszmegállóhoz.
Három napon belül el kell bontania a Magyar Kétfarkú Kutyapártnak (MKKP) azt a buszmegállót, amelyet Felcsúton, a Fő utcán építettek az időközi polgármester-választás kampányában. Illetve buszmegálló korábban is volt, csak semmi nem védte a buszra várókat az időjárástól  ezt orvosolta Mészáros László polgármesterjelölt és csapata egy fából készült bódéval.  A Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek azonban sem humorérzéke nincs, sem a felcsútiakra nem gondol. Egy, Kovács Gergő pártelnöknek címzett levélben azt írják: bejelentés érkezett hozzájuk az építményről, ők pedig megállapították, hogy tőlük annak elhelyezésére nem kértek, így nem is kaphattak engedélyt. Valahonnan azt is tudják, hogy az MKKP „helyezte el” az építményt a söröző előtt, ezért fordultak hozzájuk a felszólítással.  A kutyapárt azt közölte a Facebook-oldalán: „Először azért még megkérdezzük a felcsútiakat, hogy kell-e nekik. Aztán ha nem, akkor lehet pályázni: Melyik városnak kell buszmegálló?”
2018.08.19 21:10

Ezzel a hat számmal sok pénzt lehet nyerni

Publikálás dátuma
2018.08.19 17:46
Shutterstock fotó
Fotó: /
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 33. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 15, 16, 17, 18, 27, 43. Hattalálatos szelvény nem volt; öttalálatos szelvény 14 darab, nyereményük egyenként 966 630 forint; négytalálatos szelvény 1 152 darab, nyereményük egyenként 11 745 forint; háromtalálatos szelvény 26 683 darab, nyereményük egyenként 1 970 forint. 
2018.08.19 17:46