Felfüggesztette egy neonáci párt csatornáját a Twitter

Publikálás dátuma
2018.01.05. 15:16
Az Arany Hajnal képviselői vitáznak a görög parlamentben - AFP fotó
Az érintett, a görög Arany Hajnal párt közleményében úgy reagált: az új világrend korrupt politikai erői és médiavállalatai koncentrált támadást indítottak ellenük- tudósít az Euronews. 

Panaszt tettek a Twitternél, amelyben azzal érveltek, hogy a párt Görögország harmadik legnagyobb politikai ereje, és a félmillió Arany Hajnal-szavazó alapvető jogait sérti, hogy nem értesülhetnek a párt álláspontjáról. A mikroblog-szolgáltató két hete bejelentette, hogy új szabályokat vezetett be a gyűlöletbeszéd kezelésére. Nem lehet tudni, hogy emiatt került-e felfüggesztésre az Arany Hajnal csatornája, vagy felhasználói bejelentésre.

Szerző

LMP: tételesen cáfoltuk az ÁSZ-büntetés megállapításait

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jogtalanul helyezett kilátásba büntetést pártjuk irodabérlésével kapcsolatban - infromált az MTI a párt sajtótájékoztatóján elhangzottakról.

Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője elmondta: megküldték észrevételeiket a számvevőszéknek arról a jelentéstervezetéről, amelyben a szervezet a párt gazdálkodását vizsgálta, és amelyben 8,8 millió forint bírságot helyezett kilátásba. A politikus leszögezte: tételesen cáfolták a számvevők megállapításait arról, hogy alacsony lenne az LMP 400 ezer forintos irodabérlési költsége. 

Kanász-Nagy Máté koncepciós eljárásnak nevezte a vizsgálatot, és kijelentette: az ÁSZ a törvényi előírások ellenére sem hozta nyilvánosságra, milyen módszertan szerint nézte át a pártok irodabérlésének pénzügyi adatait. Még azt az értékbecslői véleményt sem adták át számukra, amely alapján 600 ezer forintra taksálták a bérleti díjat.  Az LMP azt is kifogásolja, hogy a számvevőszék döntésével szemben nincs fellebbezési lehetőség, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak. A politikus kijelentette: a Fidesz újabb szintet lépett a demokrácia felszámolásában, amikor az egykori fideszes képviselő által vezetett ÁSZ-t a kampány szereplőjévé tette. Az ÁSZ a Fidesz meghosszabbított kezeként politikai alapon osztogat büntetéseket, ezért működése most már közelebb áll a választási csaláshoz, mint azokhoz a feltételekhez, amelyeknek meg kellene felelnie. 

Szerző

Örvendjünk! - Épül a Vasas új labdarúgó-stadionja (fotó)

Publikálás dátuma
2018.01.05. 14:40
MTI Fotó: Bruzák Noém
Így fest 2018. január 5-én a Vasas labdarúgócsapatának épülő pályája, az Új Illovszky Rudolf Stadion a XIII. kerületi  Fáy utcában. A hétmilliárd forintos beruházás befejezése májusra várható. Az 5154 fő befogadására alkalmas létesítmény igény szerint bővíthető. 

Szerző