Krisztusi intelmek

Magyarország miniszterelnöke a Tolnai Népújság december 23-i számában, karácsonyi üzenetként Krisztust idézte: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!" Üzenete azt sugallja, hogy amit a menekültek betelepítése ellen teszünk, azt a keresztény kultúránk védelmében tesszük, bár a menekültek befogadása elleni merev elzárkózás Krisztusnak aligha tetsző dolog volna. Felhívnám a figyelmét a tíz parancsolat egy másik pontjára, amely így hangzik: "Ne hazudj!" Orbán Viktor korábban emellett is hitet tett, amikor kijelentette: "politikusként még soha nem hazudott". Tiszteletre méltó! Egy politikustól ez elvárható ahhoz, hogy a közéletben maradhasson. Azt is mondta: "A választók, illetve a közvélemény félrevezetése olyan dolog, amit soha nem lehet elfelejteni". Lehet, hogy már nem tartja magát ehhez? December 22-én kijelentette: "Senki pénzére nem vagyunk rászorulva, az ország a saját lábán áll: a gazdaság motorját nem az uniós pénz, hanem a magyar dolgozó emberek hajtják." Nem lebecsülve a magyar emberek országunk gyarapítása érdekében tett erőfeszítéseit, de a kormányfő fenti kijelentését azért megkérdőjelezem, mint ahogyan az államtitkára, Csepreghy is cáfolja, amikor kijelenti: "a hazai beruházások elképzelhetetlenek a brüsszeli támogatások nélkül". Ha nincs az a temérdek pénz, amit az Unió jelenlegi ciklusában támogatásként kapunk, akkor a magyar gazdaság motorjával komoly gondok lennének. Jó volna, ha országunk első számú vezetője tartaná a korábbi álláspontját, és tartózkodna a valótlan, hitelét rontó állításoktól.

2018.01.09 07:30

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző
2018.06.30 08:32

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
2018.06.30 08:31
Frissítve: 2018.07.01 08:38