Ellenzéki összefogás

Kiderült, hogy a demokratikus ellenzéki pártok nem tudják vagy nem akarják megragadni az egyetlen lehetőséget a 2018-as választásoknál a jelenlegi Fidesz kormány leváltására: a feltétel nélküli összefogást. Egyik párt a másikat nem tartja alkalmasnak az összefogásra (lásd: az Együtt az MSZP-t), van olyan párt, amely egyáltalán nem akar összefogni a többi párttal (LMP), akadnak, amelyek bizonyos személyeket nem tartanak alkalmasnak. Az egyéni jelöltállításnál volt talán a legnagyobb remény, hogy a körzetekben csak egy demokratikus ellenzéki jelölt álljon ki a kormánypárti jelölttel, de ez is komolytalan. Egyrészt a Közös Ország Mozgalom ilyen irányú ajánlatát egyik párt sem vállalta teljes mellszélességgel, másrészt az MSZP és a DK felosztotta kettejük között az egyéni választókörzeteket. És mi lesz a többi párt jelöltjeivel? Egyetlen járható útnak azt látnám, ha az egyéni szavazólapon nem pártok, hanem személyek szerepelnének: például nem MSZP, hanem Gőgös Zoltán, nem LMP, hanem Szél Bernadett, és így tovább.

2018.01.09 07:31

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző
2018.06.30 08:32

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
2018.06.30 08:31
Frissítve: 2018.07.01 08:38