Előfizetés

Megint drágul a benzin

Publikálás dátuma
2018.01.10. 14:23
Fotó: Népszava
Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változik - értesült az MTI piaci forrásokból szerdán. 

Az emeléssel a benzin átlagára literenként 362 forintra nő.

A benzin ára legutóbb január 5-én változott, 2 forintos emeléssel 360 forintra nőtt, a gázolaj literje ugyanekkor 4 forintos emeléssel 373 forintra drágult.

Az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak az egyes töltőállomások árai között.

A benzin ára 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint.

Bannon távozik a Breitbart News-tól

Publikálás dátuma
2018.01.10. 10:01
Egy hónapja még futott a szekér (Fotó:JOE RAEDLE/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP)
Steve Bannon, az amerikai elnök menesztett főtanácsadója lemondott a Breitbart News vezetéséről. Ez volt az a kiadóvállalat, amelyiknek elévülhetetlen érdemei voltak Donald Trump elnöki győzelmében.

Egy most megjelent kötet riportalanyaként nekiment Donald Trump idősebb fiának, de aztán sem az állítását, sem az állását nem tudta tartani - közli az euronews. A távozást Bannon a Breitbart News  honlapján jelentette be.

"Steve értékes része örökségünknek, mindig hálásak leszünk hozzájárulásáért és mindazért, amit segített elérnünk" - hangsúlyozta a közleményben Larry Solov, a Breitbart vezérigazgatója.

A közvetlen előzmények ismertek. Michael Wolff a Tűz és Düh: Trump Fehér Háza belülről című könyvében, ami jelenleg a legnagyobb szenzáció az USA-ban, Bannont nevezi meg egyes számú forrásának. A szerző azokat az információkat is a volt főtanácsadóhoz köti, amelyek Ivanka Trump elnöki ambícióira és az ifjabb Trump oroszokkal történt találkozójára vonatkoznak. 

Steve Bannon a napokban bocsánatot kért  a könyvben szereplő állításaiért, mellette szokatlan hűségnyilatkozatot tett Donald Trump mellett. Amivel a jelek szerint nem tudta megakadályozni, hogy a Breitbarttól is kiszoruljon. 

Lang Ádám osztályváltása

Publikálás dátuma
2018.01.10. 06:56
Fotó: AFP/Isza Ferenc

A francia élvonalbeli Dijon labdarúgócsapatától a Nancy együtteséhez igazolt Lang Ádám. A 24 esztendős, 22-szeres magyar válogatott hátvéd kölcsönbe megy a húszcsapatos másodosztály 16. helyén álló együtteshez, amely – hivatalos híradás híján – sajtóhírek szerint az idény végéig alkalmazza majd.