Különös fináncper Miskolcon

Publikálás dátuma
2018.01.11 09:51
Shutterstock illusztráció.
Fotó: /
Magas rangú megyei pénzügyőr vezetőkkel szemben folyik eljárás a Miskolci Törvényszéken – tudósít a Borsod Online.

Az ügyben hat vádlott szerepel, két férfit vesztegetéssel, négyet annak elfogadásával gyanúsítanak.A vádpontok szerint a hivatali vezetők több esetben is értesítették ismerőseiket a várható ellenőrzésekről. Voltak, akik nem tettek vallomást, mások igyekeztek magyarázatot adni a felmerült vádakra.

A bíróság és az ügyészség például arra volt kíváncsi, hogyan fordulhatott elő, hogy az egyik pálinkafőzéssel foglalkozó vállalkozó csak figyelmeztetést kapott amiatt, hogy későn és hiányosan kitöltve adta le a bérfőzési lapokat.

A vádlott elmondta, az érintettnek az első ilyen jellegű hibája volt. Szerinte egyébként az apparátus is igencsak szűkös volt, sok ügyben jártak el és a bírságolási gyakorlatuk is szigorúbb volt a régió másik két megyéjéhez képest. Egységes bírságolási rend sem volt az országban, de védekezésül megemlítette, a pálinka-szabadságharc közepette az értekezleten elhangzott, nem feltétlenül kell büntetéseket kiszabniuk.

A munkatársak egyébként igyekeztek egységes gyakorlatot kialakítani, egyeztettek egymással és főnökeikkel a korábbi ügyek tapasztalatai miatt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyébként is arra törekedett, hogy ügyfélbarát hatóság legyen, bár konkrét utasítások nem hangzottak el arra vonatkozóan, ez miben is jelentkezik. A büntetés kiszabása helyett a figyelmeztetés és a javítási lehetőség ennek is tekinthető.

Szerző
2018.01.11 09:51

Motoros-baleset az M7-esen, mentőhelikoptert kellett hívni

Publikálás dátuma
2018.09.20 10:17
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Súlyos sérültje is van a Balaton melletti balesetnek. A forgalom félpályán halad.
Szalagkorlátnak ütközött egy motoros az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 147-es kilométerszelvénynél, Ordacsehi térségében csütörtök reggel - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A helyszínre mentőhelikopter is érkezik. A műszaki mentési munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.
2018.09.20 10:17

Kábítószernek használt halálos mérget foglaltak le Ferihegyen

Publikálás dátuma
2018.09.20 09:35

Fotó: NAV / Facebook/
Fitnesz-terméknek álcázták a Kínából érkező fentanilt. Az anyagból két milligramm is halálos lehet.
A pénzügyőrök egy rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító, fentanil elnevezésű kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában - tájékoztat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A szert egy Kínából érkező csomagban találták.
A fitnesz terméknek feltüntetett, teljesítményfokozó szernek gondolt fél kilogrammos csomagot a hatóságok először szakértői vizsgálatra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetbe küldték. A szakvélemény megállapította, hogy az anyag fentanilt tartalmaz.
A fentanil nevű szintetikus ópiát rendkívül mérgező, így nemcsak a fogyasztóira életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is.
A fentanilból mindössze kettő milligramm halálos lehet. Ez a mennyiség egyébként nagyjából egy gramm heroinnak feleltethető meg.
A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.
2018.09.20 09:35