Sergio Ramos a kedvenc

Publikálás dátuma
2018.01.12. 06:58
Fotó: AFP/Giuseppe Cacace

Öt Real Madrid-játékos került be az elmúlt év csapatába az Európai Labdarúgó Szövetség honlapján rendezett szavazáson. A legtöbb voks a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madrid kapitányára, Sergio Ramosra érkezett. Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo 12. alkalommal kapott helyet a tizenegyben ahová, mellette még Marcelo, valamint a madridi középpálya tengelye, Toni Kroos és Luka Modric került be. Rajtuk kívül Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, Daniel Alves, Kevin de Bruyne, Eden Hazard és Lionel Messi került be az álomcsapatba.

Szerző

Még nem kiforrott a videóbíró rendszere

Publikálás dátuma
2018.01.12. 06:57

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) és a Német Labdarúgó Liga (DFL) ismét a sokat kritizált videobírós (VAR) rendszer mellett foglalt állást a Bundesliga pénteki, tavaszi rajtja előtt. „A DFB és a DFL meggyőződése, hogy a rendszer igazságosabbá teszi a játékot” – mondta csütörtökön a DFL igazgatója, Ansgar Schwenken. - A mi nézőpontunk szerint a pohár háromnegyedig tele van. Abszolút meggyőződésünk, hogy a VAR a megfelelő eszköz ahhoz, hogy helyes döntések szülessenek – tette hozzá a 48 éves sportvezető.

A német bajnokság őszi szezonjának 153 mérkőzésén 1041 játékvezetői döntést vizsgáltak felül. A videoasszisztens 50 esetben ajánlotta a bírói döntés korrigálását, s 48-szor ez meg is történt. A beavatkozás 37-szer bizonyult helyesnek. A statisztika tehát azt mutatja, hogy a videobíró alkalmazásával 37 rossz ítéletet sikerült kiküszöbölni, igaz, 11 esetben helytelen volt a módosítás. „A tavaszi szezonban ez utóbbi számnak nullának kell lennie” – jelentette ki Schwenken. A VAR-t a mostani idényben kezdték el alkalmazni német bajnokságban.

Szerző

Huszti Szabolcs hazatért

Publikálás dátuma
2018.01.12. 06:56

Székesfehérvárra igazolt az 51-szeres magyar labdarúgó válogatott Huszti Szabolcs. A 34 éves középpályás a Videoton közlése szerint hosszú távú szerződést írt alá a klubbal. Huszti szerződése lejárt a kínai Csangcsun Jataj együttesénél, így nem kellett átigazolási összeget fizetni érte.

Szerző