Meghalt egy ember lakástűzben Ladánybenén (fotók)

Publikálás dátuma
2018.01.14 13:00
MTI Fotók: Donka Ferenc
Fotó: /
Kigyulladt egy 30 négyzetméteres alapterületű vályogház a Bács-Kiskun megyei Ladánybenén, és a tűzben egy ember életét vesztette - közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap.

A tűzesethez riasztott dabasi hivatásos és lajosmizsei önkormányzati tűzoltók két vízsugárral körülhatárolták a tüzet.

Szerző
2018.01.14 13:00

Motoros-baleset az M7-esen, mentőhelikoptert kellett hívni

Publikálás dátuma
2018.09.20 10:17
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Súlyos sérültje is van a Balaton melletti balesetnek. A forgalom félpályán halad.
Szalagkorlátnak ütközött egy motoros az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán, a 147-es kilométerszelvénynél, Ordacsehi térségében csütörtök reggel - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A helyszínre mentőhelikopter is érkezik. A műszaki mentési munkálatok ideje alatt az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.
2018.09.20 10:17

Kábítószernek használt halálos mérget foglaltak le Ferihegyen

Publikálás dátuma
2018.09.20 09:35

Fotó: NAV / Facebook/
Fitnesz-terméknek álcázták a Kínából érkező fentanilt. Az anyagból két milligramm is halálos lehet.
A pénzügyőrök egy rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító, fentanil elnevezésű kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában - tájékoztat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A szert egy Kínából érkező csomagban találták.
A fitnesz terméknek feltüntetett, teljesítményfokozó szernek gondolt fél kilogrammos csomagot a hatóságok először szakértői vizsgálatra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetbe küldték. A szakvélemény megállapította, hogy az anyag fentanilt tartalmaz.
A fentanil nevű szintetikus ópiát rendkívül mérgező, így nemcsak a fogyasztóira életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre is.
A fentanilból mindössze kettő milligramm halálos lehet. Ez a mennyiség egyébként nagyjából egy gramm heroinnak feleltethető meg.
A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.
2018.09.20 09:35