"Tiéd lesz egy láda fos" - Szabó Tímea közérdekű adatigénylést nyújt be

Publikálás dátuma
2018.01.18. 14:41
Kerényi Imre - Népszava fotó
Kerényi Imre polgármestereket, minisztereket, államtitkárokat kér, hogy fizessék be gyermekeiket és unokáikat a táborba, ahol megtanulhatják egyebek mellett a tunikaviselés és kardtartás szabályait, valamint bájos kis rigmusokkal is megismerkedhetnek - írta meg a 24.hu.

Ilyennel például: (ajánlja Kerényi)

A kéthetes turnus során minden diák megtanul néhány tréfás verset, néhány karéneket, néhány táncot és részt vesz néhány színpadi jelenet előadásában. Angyalként ezt éneklik majd: Született világ Megváltója, ördögként pedig így csúfolódnak: Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos.

Szabó Tímea a Párbeszéd társelnöke a közösségi portálon tudatta:  közérdekű adatigényléssel jár utána,  hogy mennyiért sikerült a leendő, gyerekeknek szóló tábor programját "megtervezni a Fidesz házi kultúrfelelősének és miniszteri megbízottjának." 

Gyerekenként negyedmillió forintba kerülő "keresztény szellemiségű" nyári tábort dobott ugyanis össze a miniszterek gyerekeinek, ahol a cikk címében látható dalt éneklik majd római tunikában, fakarddal, miközben a lányok néhány évszázaddal későbbi magyar népdalokat énekelnek körülöttük! Ezek komplett elmebetegek, esküszöm! Miközben a fél ország a felmérések szerint egyáltalán nem tud elmenni nyaralni, a szegénységben élő gyerekeknek jó, ha az ötöde eljut Erzsébet-táborba, Kerényi úgy gondolja, hogy itt pont talált egy negyedmillió forint/fős piaci rést a nyári tábor piacon. És ezeket az embereket hozza helyzetbe a Fidesz. Kíváncsian várom, mennyit kapott ezért Kerényi.

Szerző

"A Fidesz nyelvtanfolyamokon készít fel szavazásra ukránokat"

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a Fidesz közpénzből támogatott ukrajnai nyelviskolákban készíti fel az ukránokat a magyar állampolgársági vizsgára, hogy áprilisban már a kormánypártra szavazhassanak.

Varju László csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján egy tavaly novemberi Magyar Idők-cikkre hivatkozott, amiben arról írtak, hogy a korábbi években több ezer ukrán jelentkezett magyar nyelvtanfolyamokra. 2017 novemberéig 12 ezer 431 ember vett részt ezeken a tanfolyamokon, ezek az emberek soha nem éltek, dolgoztak vagy adóztak Magyarországon, az Orbán-kormány mégis "300 ezer forintos nyugdíjat és magyar állampolgárságot ad nekik, ha a Fideszre szavaznak". A határon túli magyarok tudnak magyarul, ezért a DK számára az a bizonyíték állításaira, hogy a Magyarországról is támogatott nyelvtanfolyamokkal ukránokat készítenek fel az állampolgársági eskütételre, hogy így szerezzenek új szavazókat - mondta a Demokratikus Koalíció alelnöke. (MTI)

Gyurcsány Ferenc egyébként hétfőn a Facebookra feltett egy videót, amelyet már több mint egymillióan láttak, és amelyben az ukrán határon tett látogatásáról számol be.

Szerző

Mire készülnek? - Több ezer golyóálló mellényt venne a rendőrség

Publikálás dátuma
2018.01.18. 14:00
Denis Leary a Csodálatos pókember c. filmben golyóálló mellényben - Forrás: Marvel Entertainment /Columbia / AFP
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) nyílt közbeszerzésen keres vállalkozót 4 ezer külső- és 3 ezer darab rejtett lövedékálló mellény szállítására - a felhívást a napi.hu vette észre a Közbeszerzési Értesítőben.

A felhívásban nem szerepelnek a golyóálló mellénnyel kapcsolatos követelmények, azokat a dokumentációban, a műszaki leírás tartalmazza. A becsült ellenértéket sem adta meg az ORFK. Ajánlatot az tehet, akinek az elmúlt 3 évben befejezett, de legfeljebb 6 éven belül megkezdett, legalább 1 egy olyan referenciája van, amelyben minimálisan 2800 külső golyóálló mellényt, illetve 2100 darab rejtett golyóálló mellényt szállított. Az ajánlatok beadási határideje március 5.

Szerző