Merkel cáfolata

Publikálás dátuma
2018.01.22 09:52
FOTÓ: TOBIAS SCHWARZ / AFP
Fotó: /

A német és az osztrák kancellári hivatal is tagadta a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak azt az információját, amely szerint Angela Merkel aggodalmát fejezte ki Sebastian Kurznak az osztrák kancellár berlini látogatása során amiatt, hogy a belügyi tárca a jobboldali radikális Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) irányítása alá kerül. A beszámoló szerint ugyanis így az oroszbarát FPÖ fontos titkosszolgálati információkat szolgáltathat ki a Kremlnek.

A bécsi Der Standard azonban német kormányzati körökre hivatkozva hétfői kiadásában azt írta, hogy ez a kérdés nem került szóba a két kancellár tárgyalásai során. Hasonló tartalmú nyilatkozatot adott ki az osztrák kancellária is.

A FAZ szombaton számában egy az ügyet „jól ismerő személyre” hivatkozott. Az APA hírügynökség ezzel kapcsolatban még pénteken kérdést intézett a bécsi kancellári hivatalhoz, amely azt válaszolta, hogy bizalmas tárgyalásokról nem adnak ki információkat.

Szerző
2018.01.22 09:52

Földrengés rázta meg Olaszországot

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:56
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Az amerikai földtani intézet (USGS) szerint 5,3-as erősségű földrengés rázta meg 12 kilométeres mélységben az Adriai-tenger olaszországi partszakaszát, a Puglia tartománybeli Foggiától 72 kilométerre északnyugatra - írja a hirado.hu.
A rengés epicentruma a szomszédos Molisében volt, Abruzzo, Puglia és Campania tartományban (Nápoly környékén) is érzékelni lehetett. Egyes településeken az emberek megijedtek, és félelmükben az utcára rohantak, de senkinek sem esett baja. A nápolyi tűzoltókhoz számos telefonhívás érkezett, amelyekben elsődlegesen információk felől érdeklődtek.
2018.08.16 21:56

Anarchisták robbanthattak az egyik olasz kormánypárt irodájánál

Publikálás dátuma
2018.08.16 21:07
A kép illusztráció.
Fotó: Shutterstock/
A Liga Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe.
A szélsőjobboldali olasz kormánykoalíció egyik tagjának, a Ligának a Treviso város melletti településen lévő, Villorba-i irodájánál csütörtökre virradóra egy robbanószerkezet lépett működésbe - írja az ansa.it. A detonáció - melynek tényét a rendőrség is megerősítette - nem okozott kárt semmiben és senkiben. A hatóságok a környéken egy második bombát is találtak, melyet hatástalanítottak.
A robbantást a jelek szerint egy "Haris Hatzimihelakis / Internazionale" nevű anarchista szervezet vállalta magára. Augusztus 12-én az ő aláírásukkal jelent meg egy, az állami erőszak elleni fellépésről, és a treviso-i liga elleni támadásról szóló dokumentum az interneten - írja az agenpress.it.
2018.08.16 21:07