Előfizetés

Itt a vége: nem lép többet színpadra

Publikálás dátuma
2018.01.23. 11:47
Illusztráció: AFP
Nem koncertezik többet a Parkinson-kórban szenvedő Neil Diamond - tudatja a BBC információja alapján a Life.

A 77. születésnapját szerdán ünneplő Neil Diamond bejelentette, nem vállal több fellépést, mert a nemrégiben diagnosztizált Parkinson-kórja kihat a munkájára is. Az énekes orvosai tanácsára már a tavaszi új-zélandi és ausztráliai koncertjeit is lemondta, pedig azok karrierje 50. évfordulójára szervezett turnéjának állomásai voltak. Őszintén elnézést kérek azoktól, akik megvásárolták a jegyeket és úgy tervezték, részt vesznek a következő showműsorokon" – fogalmazott Neil Diamond, aki hozzátette, a zeneszerzést és a dalok feléneklését továbbra sem hagyja abba, csupán a koncertezést nem vállalja.

Az énekest, akinek 130 millió lemezét vásárolták meg világszerte, az idei Grammy-díjátadón életműdíjjal fogják jutalmazni.

Három jelölt indulhat Hódmezővásárhelyen

Publikálás dátuma
2018.01.23. 10:56
Népszava illusztráció
Három jelölt indulhat a február 25-ei időközi polgármester-választáson Hódmezővásárhelyen: Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester a Fidesz-KDNP képviseletében, Hernádi Gyula és Márki-Zay Péter pedig függetlenként - informál az MTI a helyi választási bizottság határozatai alapján.

A helyi választási bizottság egy induló, Fehérné Horváth Katalin (Hajrá Magyarország! Párt) nyilvántartásba vételét visszautasította. A határozat szerint a kőszegi székhelyű szervezet képviselője az induláshoz szükséges háromszáz helyett csupán 178 érvényes ajánlást gyűjtött össze a hétfői határidőig. Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. 

Mint korábban megírtuk, az ellenzék összezárt az ellenzék a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson a függetlenként induló Márki-Zay Péter mögött. Választási megállapodás nincs a pártok és a független jelölt között, de a pártok nem indítanak vele szemben jelöltet, így  Márki-Zay Péter egyedül veheti fel a küzdelmet az előző polgármester halála miatt kiírt időközi választáson a kormánypárti aspiránssal. A saját magát csalódott fideszesként meghatározó jelölt dehonesztálásra a helyi plébános is konkrét kampánybeszédet tartott. Ekkor bukkant fel jelöltként Hernádi Gyula, akit a 168 óra forrásai szerint Lázár János környezete biztatott az indulásra. Jelöltségének hírére Hernádit kizárta a szocialista párt, ám kampányanyagai színeiben, kinézetében erősen emlékeztetnek az MSZP-re. Helyi hírek szerint önkormányzati – vagy magukat annak kiadó – dolgozók járták a várost és az embereket megtévesztve Hernádinak gyűjtöttek ajánlásokat.

Nem jártak a vonatok a Keleti és Kőbánya felső között

Felsővezeték-szakadás miatt szünetelt a vonatközlekedés Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között. Kora délutánra kijavították a hibát Kőbánya felső állomáson, így ismét elindulhatott a vonatforgalom a Keleti pályaudvar és Kőbánya felső között - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t. A közlemény szerint várhatóan késő délutánra visszaáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza és a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon.