Cserbenhagyásos baleset a Budapest-Bamako ralin

Publikálás dátuma
2018.01.23 12:36
Illusztráció: AFP
Fotó: /
Egy kamion áttérve a szembejövő sávba leszorította az útról a Budapest-Bamako rali egyik résztvevő autóját Mauritániában, a sivatagban. Az irányíthatatlanná vált jármű többször is megpördült, a balesetet okozó kamion pedig segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. 

A német Gottfried Junghanns súlyos gerinc- és fejsérüléseket szenvedett, állapota életveszélyes, a rali orvosai küzdenek az életéért - írja a 24.hu. Amint az állapotát sikerül stabilizálni, Németországba szállítják. Az autó navigátora könnyebben sérült meg a balesetben.

A szervezők a baleset miatt a keddi versenynapot törölték, a rali szerdán Szenegálban folyatódik.

Szerző
2018.01.23 12:36

Vonat elé hajtott egy autó Nagykálón

Publikálás dátuma
2018.08.19 18:52
Illusztráció: Népszava
Fotó: /
Vonattal ütközött egy személygépkocsi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállón egy vasúti átjáróban vasárnap késő délután, az autó utasai megsérültek – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t. Az autó utasai ki tudtak szállni a járműből, de megsérültek, a mentők vizsgálják őket – olvasható a közleményben. A tűzoltók megkezdték a műszaki mentést a balesetnél, amely a Széchenyi úti vasúti átjáróban történt. Urbán Attila, a MÁV-csoport szóvivőhelyettese az MTI-nek azt mondta: Nagykálló és Nyíregyháza között szünetel a vasúti közlekedés, a helyszínelés ideje alatt pótlóbusz közlekedik. A balesetnél jól működött a fény- és félsorompó.
2018.08.19 18:52

Kislánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe

Egy tízéves lánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe rendőrök Dombóváron - közölte honlapján a rendőrség. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az 58 éves dombóvári férfi június első napjaiban autójába csalta a gyermeket, és arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, majd közösült vele. Amikor ezután a lány menekülni próbált, a gyanúsított kést szorított a nyakához. A gyereknek végül sikerült elhagynia a járművet. A rendőrök péntek hajnalban vették őrizetbe a férfit, aki ellen szexuális erőszak gyanújával indítottak eljárást, és kezdeményezték a letartóztatását. 
2018.08.19 12:30