Borzalmas halál - Elgázolták az ütközésben kizuhant sofőrt az M1-esen (fotók)

Publikálás dátuma
2018.01.25 09:20

Fotó: /
Összeütközött négy gépkocsi csütörtök hajnalban az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 118-as kilométernél, a balesetnek halálos áldozata és két sérültje is van - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a rendőrség.

Eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy Hegyeshalom felé közlekedő autó átszakította a szalagkorlátot, majd nekiütközött a Budapest felé vezető oldalon egy trélernek. Az ütközés erejétől kiesett az autóból és a tréler mögött haladó másik személyautó elé esett, amely elütötte. A trélerben utazó két ember megsérült. 

Az érintett útszakaszt a rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárta és a forgalmat a 119. kilométerszelvénynél a 82-es főútra terelte. A balesetben érintett tréleren az egyik autó a pályatest Hegyeshalom felé vezető oldalára is átlógott, ezen a szakaszon a belső sávot szintén lezárták.

 A baleset okát és körülményeit még vizsgálják. 

Szerző
2018.01.25 09:20
Frissítve: 2018.01.25 14:11

Öt autó ütközött össze az M0-son, jelentős torlódás várható

Publikálás dátuma
2019.02.15 16:35

Fotó: /
A baleset az autóút Megyeri híd felé vezető oldalán, a 71-es kilométernél történt. A műszaki mentés idejére félpályás útzár van érvényben, így jókora dugó alakulhat ki.
Összeütközött öt gépkocsi péntek délután az M0-ás autóút Megyeri híd felé vezető oldalán, a sztráda 71-es kilométerénél - írja a hvg.hu. Elsődleges információk szerint a balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátják. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket. A műszaki mentési munkálatok idejére a sztráda Megyeri híd felé vezető oldalának érintett szakaszát félpályán lezárták. A rendőrség honlapja megerősített, az utoléréses balesetben egy ember könnyebben megsérült, egyúttal felhívják az arra közlekedők figyelmét, hogy torlódásra kell számítaniuk.   
2019.02.15 16:35

Hat és fél év börtönt kapott egy halálos balesetet okozó férfi Somogyban

Publikálás dátuma
2019.02.15 14:10
Illusztráció: Shutterstock
Fotó: /
A 37 éves vádlott tavaly májusban ittasan, jogosítvány nélkül, egy engedély nélkül elvitt autóval gázolt el egy fiút, akin ráadásul nem is próbált meg segíteni.
Hat és fél év börtönbüntetésre ítélt a Nagyatádi Járásbíróság első fokon, nem jogerősen egy férfit, aki halálos közlekedési balesetet okozott tavaly a Somogy megyei Lábodon - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya pénteken az MTI-t.

Azt írták: a 37 éves vádlott 2018. május 17-én ittas állapotban, jogosítvány és a tulajdonos engedélye nélkül vitt el a lábodi csárda elől egy ott parkoló járművet, hogy azzal hazajusson. Útközben a megengedett sebességet jelentősen túllépve elgázolt egy fiút, ezután a baleset helyszínétől távolabb leparkolt, hazament és lefeküdt aludni. Az elgázolt fiú néhány nappal később a kórházban meghalt.

A bíróság a férfit halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása és jármű önkényes elvétele bűntettében találta bűnösnek, és a szabadságvesztés kiszabása mellett hét évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.
2019.02.15 14:10