Hármas karambol - Mentőhelikopter Monornál

Publikálás dátuma
2018.01.26. 09:26
Fotó: Népszava

Baleset történt a 4-es főúton, Monor és Üllő között, Monor közelében. Az első információ szerint egy ember súlyos. életveszélyes sérüléseket szenvedett, miután összeütközött egy teher-és egy személyautó, majd utóbbinak egy másik személygépkocsi is nekiment. A műszaki mentést a monori hivatásos tűzoltók végzik. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, az érintett útszakaszt félpályán lezárták - írja a katasztrófavédelem honlapján.

Szerző
Témák
baleset Monor

Leégett a házuk teteje

Tűz ütött ki egy kétszintes lakóház tetőszerkezetén Nagyradán, a Kossuth Lajos úton. A zalakarosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, a tetőszerkezetet pedig mintegy harminc négyzetméteren megbontották. A házban négyen éltek, a szomszédban kapnak ideiglenes elszállásolást - informált a katasztrófavédelem. 

Szerző

Százmilliós kártérítés - Rutinműtétből éberkómába került a magyar nő

Publikálás dátuma
2018.01.25. 20:11
Shutterstock illusztráció

Jogerősen 99 millió forint kártérítésre kötelezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórházat Á. Mária műhibaperében a Debreceni Ítélőtábla. A kórháznak 15 napon belül kamatostul ki kell fizetnie az összeget - írja a hvg.hu.

A 23 éves fiatalasszony 2010 májusában egy rutinműtétre vonult be a nyíregyházi kórházba: a vesekövét akarták szétzúzni. A beavatkozást a környék egyik nagy hírű és nagy tudású urológusa végezte, ám ő sem tudta megakadályozni a tragédiát. A műtéthez használt készülék levegőt juttatott a nő szervezetébe, amitől leállt a keringése. Újraélesztették, de teljesen nem tudták visszahozni az életbe. Éberkómába került, önállóan csak lélegezni tud, a külvilággal érdemben kommunikálni nem képes.

A kórház nem ismerte el felelősségét. Büntetőeljárás indult, aminek során kiderült, milyen elképesztő hanyagsággal tartották karban ezt a gépet. Azt már régebben is megállapították, hogy a család kártérítésre jogosult. Ennek az összegéről döntöttek a mai napon – mondta Helmeczy László, a család jogi képviselője.

Szerző