Előfizetés

Hivatalos: Michelisz Norbert csapatot vált

Publikálás dátuma
2018.01.30. 11:49
Fotó: Facebook/Michelisz Norbert
Michelisz Norbert kedden a blogján erősítette meg a napok óta keringő hírt: két szezon után távozik a Honda gyári csapatából és a Hyandai színeiben folytatja a túraautó-világbajnokságot. 

A váltás okáról a tavalyi világbajnokságot második helyen záró pilóta azt írta: szeretné fenntartani az elmúlt szezonban tapasztalt "tüzet", amihez most környezetváltozásra volt szüksége. Michelisz Norbert korábbi csapatáról úgy fogalmazott: "hálás vagyok a Hondának, mert az elmúlt két év pályafutásom szakmailag legizgalmasabb időszaka volt, amelyben sokat fejlődtem, de úgy éreztem, hogy szükségem van az új kihívásra." Mint írta, új és kivételes helyzetbe került: több ajánlat közül is választhatott, a lehető legversenyképesebb autót kereste, a döntésnél a megérzéseire hallgatott. "Elképesztően motivált vagyok, legszívesebben már holnap autóba ülnék, hogy megkezdjem a tesztidőszakot – tényleg hegyeket tudnék megmozgatni. Büszkeséggel tölt el, hogy a Hyundai Motorsport Gabriele Tarquini mellett velem száll harcba a WTCR bajnoki címeiért 2018-ban." A magyar autósport első világbajnoki érmét nyerő túraautó-pilóta bízik abban, hogy a váltástól jobb autóversenyző lesz, és úgy érzi, 2018-ban a Hyundai lehet a legerősebb márka a WTCR-ben.

A kilenc versenyből álló WTCR-sorozat április 8-án indul Marokkóban, a mogyoródi futam április 29-én lesz.

További részleteket itt olvashat. 

Köpésért hatmeccses eltiltás a védőnek

Publikálás dátuma
2018.01.30. 06:57
Fotó: AFP/Oli Scarff

Hatmeccses eltiltást kapott Arthur Masuaku, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United védője. A 24 éves francia futballistát szombaton a Wigan Athletic elleni FA-kupa-mérkőzésen állították ki, mert leköpte ellenfelét. A büntetés a bajnokságra is érvényes. A West Ham meglepetésre 2–0-ra kikapott a harmadik vonalbeli Wigantől az FA-kupa negyedik fordulójában.

Már Szöulban edzenek a gyorskorcsolyázók

Publikálás dátuma
2018.01.30. 06:56

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók már Szöulban edzenek a jövő hét pénteken kezdődő pjongcsangi téli olimpiára. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a szombaton útnak indult küldöttség vasárnap helyi idő szerint 16 órakor érkezett meg a dél-koreai fővárosba, ahol csütörtökig készül a játékokra.

A helyiek nagy szeretettel fogadták a magyarokat, akiket a csarnokban egy olyan molinó várt, melyen az állt angolul, hogy üdvözöljük Magyarország nemzeti korcsolyázó csapatát, az alján pedig mind a tíz versenyző neve szerepelt.

A sportolók hétfőn már átmozgató foglalkozáson vettek részt, este pedig jégen edzenek. A csapat csütörtökön költözik a kangnungi olimpiai faluba, amikor az megnyitja kapuit.

A rövid pályás gyorskorcsolyázók delegációját Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence, Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia versenyzők mellett Bánhidi Ákos sportágvezető, Csang Csing vezetőedző, Telegdi Attila edző, Jae Szu Csun edző, Juhász Bianka edző, Knoch Balázs technikus, Bogó István masszőr és Illefalvi Zsolt videótechnikus alkotja.

Nem indulhatnak az oroszok a paralimpián
A Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) nem engedélyezi Oroszország részvételét a pjongcsangi téli paralimpián, orosz sportolók semleges versenyzőként állhatnak rajthoz. Az IPC hétfői döntésével továbbra is fenntartja az Orosz Paralimpiai Bizottság (RPC) felfüggesztését, ugyanakkor elismerve a doppingolás visszaszorítása érdekében megtett orosz lépéseket, engedélyezi, hogy azok a versenyzők, akik a szigorú feltételeknek megfelelnek, „semleges paralimpiai sportoló” megnevezéssel részt vehessenek a pjongcsangi téli paralimpián. Mintegy 30-35 orosz sportoló indulása várható öt sportágban, sílövészetben, alpesi síben, sífutásban, hódeszkában és kerekesszékes curlingben. Az IPC vezető testülete azután foglalt ismételten állást, majd jelentette be döntését sajtótájékoztatón, hogy kézhez kapta az oroszországi fejlemények követésével megbízott testület legfrissebb jelentését.
Andrew Parsons, az IPC elnöke úgy fogalmazott: „számos tényező vizsgálata” alapján jutottak el oda, hogy semleges színekben engedélyezik orosz paralimpikonok dél-koreai versenyzését.
A pjongcsangi téli paralimpiát március 8. és 18. között rendezik.