Lebukott Puigdemont

Tagadta Carles Puigdemont egykori katalán vezető, hogy feladta volna a régió függetlenségéért vívott küzdelmet, miután ennek ellentmondó szöveges üzenetek kerültek nyilvánosságra szerdán. A Telecinco a reggeli órákban publikálta azokat az sms-eket, amelyeket a – többek között zendülés és lázadás miatt körözött, jelenleg Belgiumban tartózkodó – politikus küldött az egykori egészségügyi miniszternek kedd este. Az egyikben azt írta: „vége”, a spanyol kormány terve „nyert”.

Szerző

Nyolc hónap után szabadul a török jogvédő

Publikálás dátuma
2018.02.01. 06:36
Fotó: AFP/John Macdougall

Tapsvihar és könnyek között fogadták az Amnesty International (AI) nemzetközi jogvédő szervezet török vezetője szabadon engedésének a hírét a hozzátartozói és társai egy isztambuli bíróságon – számolt be róla szerdán az AFP. Taner Kilic ellen – tíz másik jogvédőhöz hasonlóan – terrorizmus miatt folyik eljárás, ám az AI szerint a vád alaptalan. A férfit júniusban tartóztatták le, mert a hatóságok szerint a 2016-os puccskísérlet értelmi szerzőjének kikiáltott, amerikai száműzetésben élő Fethullah Gülen hitszónok követője.

Szerző

Kipa viselése miatt támadtak egy gyerekre

A francia hatóságok szerint antiszemita támadás áldozata lehetett az a nyolc éves, kipát viselő zsidó kisfiú, akit hétfőn vert meg két tinédzser, Párizs egyik elővárosában – számolt be az esetről tegnap a The Local. Az elkövetők, két 15 év körüli fiatal egy kuka mögött rejtőztek el, majd rátámadtak a fiúra, aki épp egy órára tartott este. Az eset Sarcelles-ben történt, ahol nagy a zsidó közösség. A történtekkel kapcsolatban Emmanuel Macron francia elnök azt írta Twitteren, hogy minden olyan incidens, amely során valakit az „életkora, a kinézete vagy a vallása miatt támadnak meg, az a köztársaság elleni támadás”.

Szerző
Témák
Párizs kipa