Egy másik labda

Miközben örvendek Fucsovics Márton és Babos Tímea bravúros teljesítményének az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, azon kesergek, hogy miért nem szerepelnek teniszezőink gyakrabban a helyezettek között, például úgy, ahogy a szomszédos országok versenyzői. Nem ismerem ennek a mélyebb okait, de egy dolog biztos: az infrastruktúrával gond van. Lakhelyem tíz kilométeres körzetében mindössze egy teniszpálya van, ugyanakkor öt focistadion! Ha a kormány nem pazarolna hatalmas összegeket itthon és a határon túl is stadionokra, ha nem költene milliárdokat a sorosozó kampányaira, akkor valószínűleg teniszpályák tízezrei épülhetnének meg, és ezzel tömegessé tehetnénk ezt a kiváló sportot, amelyet kortól függetlenül, bármikor lehet játszani. Így talán gyakrabban szerepelnénk a Grand Slam tornákon is.

2018.02.03 07:33

Fucsovics búcsúzott Cincinnatiben

Publikálás dátuma
2018.08.17 21:45
Fucsovics Márton
Fotó: AFP/ CHRISTOPHE SIMON
A magyar játékos ennek ellenére is karrierje legjobbjaként a 40. hely környékére jön előre a világranglistán.
Fucsovics Márton két szettben kikapott Stan Wawrinkától az egyesült államokbeli Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyének nyolcaddöntőjében – írja az MTI. A két játékos idén már kétszer is megmérkőzött egymással: Fucsovics a múlt héten nagy csatában, négy meccslabdáról kapott ki Torontóban, májusban viszont a genfi salakpályás versenyen a magyar legyőzte háromszoros Grand Slam-bajnok riválisát. Cincinnati mérkőzésük többszöri halasztás után még csütörtökön kezdődött, ám akkor Wawrinka 2:1-es vezetésénél, Fucsovics adogatásánál az eső miatt be kellett befejezniük a játékot. A pénteki folytatásban az első szett hajrájáig mindkét teniszező hozta az adogatását – igaz, Fucsovicsnak kétszer is bréklabdát kellett hárítania –, majd a svájci 5:4-es vezetésnél fogadóként kétszer is játszmalabdához jutott, és a másodikat ki is használta. A második felvonásban a világranglistán 48. magyar játékos Wawrinka 3:2-es előnyénél veszítette el adogatását, a svájci pedig ezt követően szerváinál mindössze két pontot engedélyezett Fucsovicsnak, aki így 1 óra 23 pernyi játékot követően kiesett. A nyíregyházi teniszező – aki először jutott ezres versenyen a 16 közé – ennek ellenére is karrierje legjobbjaként a 40. hely környékére jön előre a világranglistán. Eredmény: férfiak, nyolcaddöntő (6,3 millió dollár összdíjazás): Stan Wawrinka (svájci)-Fucsovics Márton 6:4, 6:3
2018.08.17 21:45
Frissítve: 2018.08.17 21:45

Fucsovics továbbjutott, visszavághat Wawrinkának Cincinnatiben

Publikálás dátuma
2018.08.16 08:50
Illusztráció: Facebook/Fucsovics Márton
Fotó: /
Fucsovics Márton három szettben legyőzte Guillermo Garcia-Lopezt a Cincinnatiben zajló keménypályás tenisztorna második fordulójában. Élete első ATP 1000-es nyolcaddöntőjében a magyar teniszező ellenfele Stan Wawrinka lesz, akitől egy hete Torontóban, óriási küzdelemben kikapott.
A világranglista 48. helyén álló magyar játékos a lengyel Hubert Hurkacz után háromórás játékkal múlta felül a szerencsés vesztesként második körbe jutó spanyol Guillermo Garcia Lopezt. Az első szett rövidítéssel a spanyolé lett, majd a magyar teniszező elvesztette az adogatását, de aztán kétszer is elvette elnyerte ellenfele szerváját, és fordítani tudott - olvasható a Tenyeres Egyenes Facebook-oldalán. A döntő játszma öt brékjéből Fucsovics Márton nyert többet, és a második meccslabdáját értékesítve továbbjutott.
A magyar teniszező pályafutása során először játszhat nyolcaddöntőt egy Masters versenyen, Stan Wawrinka ellen, akitől egy hete Torontóban hatalmas küzdelemben kapott ki.   
Eredmény: férfiak (6,3 millió dollár összdíjazás):        2. forduló (a 16 közé jutásért): Fucsovics Márton-Guillermo Garcia Lopez (spanyol) 6:7 (5-7), 6:4, 7:5
2018.08.16 08:50