Fricska a szélsőjobbosnak - Dadogó politikust figuráztak ki

Publikálás dátuma
2018.02.08. 09:54
Forrás: Oliver Welke/Facebook

 Bocsánatot kért a német állami televízió, a ZDF népszerű "Heute Show" című műsorának szerkesztősége Dieter Amanntól, az Alternatíva Németországért (AFD) párt politikusától. A hét politikai eseményeiről humoros összefoglalót készítő népszerű műsorban Oliver Welke műsorvezető azon viccelődött, hogy a szélsőjobboldali párt politikusa beszédhibás. A történet sajátos bukéja, hogy Amann a Bundestagban éppen a "migránsok" beilleszkedését megnehezítő nyelvtudás, beszédkészség hiányáról beszélt egy bizottsági ülésen. Igaz, felszólalása elején előre közölte: nem szokott nagy nyilvánosság előtt felszólalni, és elnézést kért a jelenlévőktől, ha erősebben jelentkezne veleszületett beszédhibája.

A vicces összefoglalóból a beszédnek ez a része kimaradt, amiért az AFD közleményben követelte Welke azonnali kirúgását a csatornától, mert "viselkedésével minden fogyatékkal élőt megsértett". A ZDF és Welke is elnézést kért a történtekért.

"Nem tudtunk arról, hogy a politikus beszédhibás, ha rendelkezünk ezzel az információval, akkor természetesen nem viccelődtünk volna a beszédén, nagyon sajnáljuk a történteket" - reagált a műsorvezető és a csatorna közös közleményben a Facebookon.

A tréfálkozás gyermekkori negatív emlékeket idézett fel bennem, amikor rengeteget csúfoltak. A bocsánatkérést azzal a feltétellel fogadom el, hogy a következő műsorban nyilvánosan is elnézést kérnek tőlem a történtek miatt - írta Amann.

Szerző

Üzent a híveknek a volt pápa

A Corriere della Sera olasz napilapban publikált cikkében Benedek egykori pápa azt írta, hogy életének utolsó szakaszában van. A volt katolikus egyházfő a szerdán megjelent cikkben megköszönte a híveknek, hogy az elmúlt időszakban annyian érdeklődtek egészségi állapota felől, majd hozzátette, sok időt tölt elmélkedéssel, már a „hazafelé tartó zarándokúton” van. A 90 éves Benedek öt éve mondott le.

Szerző
Témák
XVI. Benedek

Katonai parádét rendelt Trump

Publikálás dátuma
2018.02.08. 06:36
Fotó: AFP/Saul Loeb

Az amerikai elnök kérésére a közeljövőben katonai parádét tarthatnak az Egyesült Államokban – jelentette a The Washington Post. Az amerikai napilap szerint az elnök sosem csinált titkot belőle, hogy szívesen látna egy a hadsereget ünneplő felvonulást Washingtonban, ám az elhatározása akkor lett igazán szilárd, amikor tavaly Párizsban megtekinthette a július 14-i nemzeti ünnep alkalmából tartott hagyományos parádét. Most hivatalosan is felkérte a védelmi minisztériumot, hogy szervezzék meg az eseményt, „amelyen minden amerikai kifejezheti háláját a katonáknak”. Egyelőre a megfelelő dátumot keresik.

Szerző