Százezer forintért ölte meg a szomszédját

A pécsi törvényszéken jövőhéten tárgyalják annak a férfinak az ügyét, aki nyereségvágyból ölte meg korábbi szomszédját egy fejszével - írja a Bors.

K. Zs. és az idős, német állampolgárságú férfi egy baranyai faluban éltek egymás szomszédságában. A sértett két alkalommal megbízta a vádlottat kisebb, ház körüli munkák elvégzésével. 2016. május közepén a férfi berúgott, és az esti órákban az az ötlete támadt, hogy meglopja szomszédját: a fűnyíróra vagy más műszaki cikkekre fájt a foga.

Fel is készült, ha a szomszéd ellenállna, egy fejszével indult útnak. Elérte a melléképületet, ám a német úr megzavarta. A ház előterében érte utol a bácsit a támadó, és hátulról fejbe vágta a fejsze fokával. Az ütéstől az idős férfi a földre került, és még fekve is lesújtott rá támadója.

A gyilkos 22 ezer forintot zsákmányolt, Pécsen töltötte az utcán az éjszakát, majd másnap az első busszal hazament és lefeküdt.

Hajnalban azonban eszébe jutott, hogy a fejszét otthagyta, ezért visszament, tisztítószert és rongyot vitt magával, a tárgyakat letörölte, és biztos, ami biztos ellopott még körülbelül 100 ezer forint értékű vagyontárgyat. A vádlott a fejsze nyelét elégette, annak fokát és az ellopott ingóságokat hátizsákba rakta, és egy ismerősének házánál található kútba dobta, ahol a nyomozó hatóság házkutatás során azokat megtalálta.

Szerző
2018.02.11 12:22

Vonat elé hajtott egy autó Nagykálón

Publikálás dátuma
2018.08.19 18:52
Illusztráció: Népszava
Fotó: /
Vonattal ütközött egy személygépkocsi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagykállón egy vasúti átjáróban vasárnap késő délután, az autó utasai megsérültek – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-t. Az autó utasai ki tudtak szállni a járműből, de megsérültek, a mentők vizsgálják őket – olvasható a közleményben. A tűzoltók megkezdték a műszaki mentést a balesetnél, amely a Széchenyi úti vasúti átjáróban történt. Urbán Attila, a MÁV-csoport szóvivőhelyettese az MTI-nek azt mondta: Nagykálló és Nyíregyháza között szünetel a vasúti közlekedés, a helyszínelés ideje alatt pótlóbusz közlekedik. A balesetnél jól működött a fény- és félsorompó.
2018.08.19 18:52

Kislánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe

Egy tízéves lánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe rendőrök Dombóváron - közölte honlapján a rendőrség. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az 58 éves dombóvári férfi június első napjaiban autójába csalta a gyermeket, és arra kényszerítette, hogy vetkőzzön le, majd közösült vele. Amikor ezután a lány menekülni próbált, a gyanúsított kést szorított a nyakához. A gyereknek végül sikerült elhagynia a járművet. A rendőrök péntek hajnalban vették őrizetbe a férfit, aki ellen szexuális erőszak gyanújával indítottak eljárást, és kezdeményezték a letartóztatását. 
2018.08.19 12:30