Egyelőre nem izgatja a Fideszt a családok kilakoltatása

Publikálás dátuma
2018.02.14 19:14
Fotó: Vajda József
Fotó: /
Gyerekes családok soha többé ne kerülhessenek az utcára – ezért hirdetett megmozdulást A Város Mindenkié (AVM) aktivista csoport szerda délutánra a Parlament elég, s ezért sürget – az LMP-vel, az Együtt-tel, a Párbeszéddel és a Momentum támogatásával – a törvénymódosítást. Azt szeretnék elérni, hogy már a mostani téli kilakoltatási moratórium után, azaz május 1-től életbe lépjen az új szabály, amely alapján gyerekes családokat ne lehessen kilakoltatni.

A megmozdulással egy időben az LMP kezdeményezte a Parlament házbizottságának ülésén, hogy a törvénymódosítást gyorsított eljárásban tárgyalják.  Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője azonban elmondta: a házbizottság nem döntött, a Fidesz-frakció a jövő héten foglal állást az ügyben.

Az AVM arra hívta fel a figyelmet: a gyermekvédelmi törvény alapján gyermeket anyagi okból fennálló veszélyeztetés miatt, nem lehet a családjától elválasztani. Ez azonban "rendszeresen, rutinszerűen előfordul" Misetics Bálint, az AVM egyik aktivistája szerint. Hangsúlyozta: „A Fidesz-frakciónak mindössze annyit kell eldöntenie, hogy egyetért-e gyermekes családok hajléktalanná tételével.”

Az Együtt elnökségi tagja, Spät Judit arról beszélt: gyerekek nem lakhatnak az utcán, nem lehetnek fedél nélkül, de ha elválasztják ezeket a kiskorúakat a szüleiktől, akkor nem csak hogy fedél nem lesz a fejük fölött, de még szülők nélkül is maradnak. Az Együtt ezt a politikát elfogadhatatlannak tartja. Továbbá úgy gondolják, hogy a demokratikus ellenzékből kialakuló új koalíciós kormánynak az egyik első intézkedése kell legyen az emberek kilakoltatásának a tilalmát bevezetni.

Szerző
2018.02.14 19:14

Lefestette a játszóteret, rendőrségi ügy lett belőle

Publikálás dátuma
2018.08.15 08:45
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
„Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen” – mondta Bálint Róbert. Az önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.
Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést tett a fábiánsebestyéni önkormányzat, miután egy települési képviselő felújította a játszóteret, egészen pontosan lesmirglizte és újrafestette a faelemeket, illetve kicserélte a homokot – írja a Délmagyar. Bálint Róbert bevallotta, hogy ő volt a ,,bűnös”. Úgy fogalmazott:
„a következő testületi ülésen jött a feketeleves. A polgármester úr felháborodásának adott hangot. Minden képviselő elmondta erről a véleményét, ami ugyanaz volt, vagyis hogy bűncselekmény történt a játszótéren, mert nem lett bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék... Én már ott bevallottam, hogy én voltam az „elkövető". Megszavazták, hogy feljelentenek, mivel nem kértem engedélyt, hogy az önkormányzat vagyonához nyúljak”
Hozzátette, hogy nem haragszik a képviselőtársaira, ők úgy gondolták, úgy volt jó a játszótér, ahogy volt, ő pedig másképp gondolta. Azt mondta, vállal minden felelősséget és következményt. A fábiáni férfi azóta a rendőrségen is elmondta, hogy ő vitt homokot a homokozóba és ő festette le a játékokat.
„Kislányommal gyakran járunk a játszótérre. A sportpálya melletti a kedvencünk. Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen. Nem gondoltam, hogy ezért most járkálhatok a rendőrségre”
– fogalmazott.
A portál a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól megtudta, hogy a Szentesi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Kós György polgármester a megkeresésre közölte: rendőrségi szakban van a feljelentés, és bízik benne, hogy nem lesz belőle semmi különösebb ügy.
2018.08.15 08:45
Frissítve: 2018.08.15 08:45

Négymilliárdos gázszámlát kapott – a közművek elismerte a tévedést

Publikálás dátuma
2018.08.15 08:27
Illusztráció
Fotó: / VAJDA JÓZSEF
Meglepődött Kovács Ferenc, amikor megkapta a postát. Mint kiderült, az összegnél a felhasználó-azonosító szerepelt.
A napokban több mint négymilliárd forintos gázszámlát kapott egy vaszari férfi, Kovács Ferenc, aki a közösségi oldalon meg is osztotta a horribilis összegű csekk fotóját – hangzott el az RTL Klub híradójában. A férfi és családja mindössze egy kis kombi kazánnal fűt. Kovács Ferenc a csatornának elmondta: először nem hitt a szemének. Két nap alatt több ezren osztották meg bejegyzését és kommentek százai árasztották el oldalát. A férfi a szolgáltatóhoz fordult, és később kapott egy másik csekket, már 15 ezer forintról. Az RTL Klub megkeresésére a Nemzeti Közművek közölte: földgázszolgáltatójuk évente 35 millió csekket állít ki, ebből körülbelül egymilliót az ügyfelek kérésére, egyedileg. Ilyen mennyiségnél pedig előfordulhatnak hibák, mint ezúttal is – tették hozzá. A csekken látszik, hogy véletlenül a felhasználó-azonosítót írták az összeghez is.
2018.08.15 08:27
Frissítve: 2018.08.15 08:27