Előfizetés

Hollik leleplezte az Európa Tanács emberi jogi biztosát

Publikálás dátuma
2018.02.16. 14:57
A szeme se áll jól - Nils Muiznieks/AFP fotó
Szerinte Nils Muiznieks, aki már az uniós poszt betöltése előtt is emberjogi aktivista volt, leplezetlenül Soros György szolgálatában áll. ( vagyis valójában le sem kellett leplezni, annyira nyilvánvaló.)

Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő - mint az MTI szerint jelezte - elképedve áll a felfedezés előtt.

De mi tett Nils Muiznieks?

Nem fogják elhinni: egy tanulmányban "kendőzetlen nyíltsággal fedte fel Soros György valódi szándékait, és hitet tett Soros György gondolatai mellett, amikor arról beszélt, hogy a szovjet embertípust a Soros-féle embertípusnak kell felváltania." 

( Hollik úr vagy nem tudja, vagy nem akarja tudni, vagy akarná, de nem teheti, legyen ez az ő édes kis titka, ám Soros Györgyöt a világban sokan nem ördögként, hanem altruistaként tartják számon, aki emberbaráti hajlamait komoly anyagi forrásokkal is alátámasztja. Erre utalt a most "leleplezett" emberjogi biztos.)

De még nincs vége, további hollikiádák: 

"Ezek veszélyes és elvakult gondolatok, megvalósulásuk súlyos következményekkel járna, mindenekelőtt azért, mert egyenesen következik belőlük a bevándorlás támogatása és a migráció ösztönzése."

És: 

"Szeretnék Nils Muiznieks számára is egyértelművé tenni, hogy Magyarországon nem Soros-féle emberek, hanem magyar emberek laknak, és mi minden el fogunk követni azért, hogy ez így is maradjon."

Hát így. 

A Dalai Lámával egész jól kijönnek  - AFP fotó

A Dalai Lámával egész jól kijönnek  - AFP fotó

Elios - Az MSZP szerint szervezett bűncselekmény-sorozatról van szó

Az MSZP szerint szervezett bűncselekmény-sorozatról lehet most már beszélni az Elios közvilágítási beruházásai ügyében, mert az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) most nyilvánosságra került kalocsai jelentésében ugyanazokat a szabálytalanságokat tárta fel, mint amilyeneket Szolnokon elkövettek.

Harangozó Tamás, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, hogy önkormányzati képviselőjük révén jutott el hozzájuk az OLAF kalocsai jelentése - informált a távirati iroda. A szocialista politikus kiemelte: a két jelentésben "egy az egyben ugyanaz" minden, minden egyes cég, minden egyes szereplő, a független auditot végző, valamint a Miniszterelnökség szerepe. Az ajánlatokat ugyanazon a számítógépen írták és ugyanazon számítási hibával készültek, és a független külső szakértők mindkét esetben felhívták a figyelmet arra, hogy a projekt nem támogatható - részletezte.

Angeli Gabriella kalocsai önkormányzati képviselő, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltje arról beszélt, hogy Kalocsán nem volt gond a közvilágítással, a 2000-es évek elején a Démász a városban és további kétszáz településen energiahatékony lámpatestekre cserélte a régieket. Hozzátette: az Elios beruházása Kalocsán 410 millió forintba került, pedig azt a pénzt lehetett volna a helyi kórházra vagy az 51-es út felújítására is költeni.

Györfi Mihály, az MSZP-Párbeszéd szolnoki országgyűlési képviselőjelöltje szerint ha a vádak igazak, akkor városát több mint egymilliárd forinttal károsította meg a szolnoki Fidesz és Orbán Viktor veje. Elmondta, a városban sokan panaszkodnak arra, hogy egyre "veszélyesebb" a közvilágítás. Hozzátette: visszakövetelik Tiborcz Istvántól az "ellopott" egymilliárd forintot. Ebből a pénzből arra költenének, hogy egészségesebb legyen a szolnokiak élete, illetve hogy a közvilágítást valóban megoldják. A képviselőjelölt Polt Péter legfőbb ügyésztől azt kérdezte, Orbán Viktor kérésére állította-e le a szolnoki ügyben a vizsgálatot.

Harangozó Tamás - ismertetve az MSZP közleményét - az OLAF-jelentés nyilvánosságra hozatalát szorgalmazta.

Arra a kérdésre, hogy Lázár János miniszter elfogultsággal vádolta az OLAF-jelentés magyar készítőit, Harangozó Tamás közölte, ugyanazokról az emberekről van szó, akik a 4-es metróról készítették a jelentést. Szégyellje magát Lázár János azért, mert ha valami nem tetszik a Fidesznek, akkor nemcsak becsmérli, hanem gyanúsítja is honfitársait azért, mert egy uniós ügynökségnél teszik a dolgukat - mondta.

Rövidebb úton jár a lillafüredi kisvonat

Publikálás dátuma
2018.02.16. 14:41
Hókotró Kékestetőn Illusztráció: MTI/Komka Péter
A keddi és szerdai kiadós havazás okozta fakidőlések miatt rövidebb útvonalon közlekedik a lillafüredi kisvasút hétvégén - közölte a vasutat működtető Északerdő Zrt. az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint a Lillafüred-Garadna közti vonalszakaszon sok fa dőlt ki, ezek akadályozzák a vonatok közlekedését, több fa a vasúti pályát is megrongálta. A sínek helyreállításáig a kisvasút menetrend szerinti járatai csak Miskolctól a lillafüredi állomásig közlekednek.