Előfizetés

Téli olimpia - A vasárnapi győztesek és fotógaléria

Publikálás dátuma
2018.02.18. 15:28

Néhány szép, illetve izgalmas képet válogattunk olvasóink számára a téli olimpiáról. A galériát a fő képre kattintva nyithatja meg. FOTÓK: SZALMÁS PÉTER

A téli olimpia vasárnapi versenynapjának győztesei:

Síakrobatika
férfi slopestyle: Öystein Braten (Norvégia)
férfi ugrás: Olekszandr Abramenko (Ukrajna)

Alpesi sí
férfi óriás-műlesiklás: Marcel Hirscher (Ausztria)

Sífutás
4x10 km-es férfi váltó: Norvégia (Didrik Tonseth, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger, Johannes Hösflot Klaebo)

Gyorskorcsolya
női 500 m: Kodaira Nao (Japán)

Sílövészet
férfi tömegrajtos verseny 15 km: Martin Fourcade (Franciaország)

A Jobbik megreformálná a nyugdíjrendszert és az egészségügyet

A Jobbik kormányra kerülése esetén megreformálná nyugdíjrendszert és érdemi finanszírozás-emelést hajtana végre az egészségügyi alapellátásban.

Vona Gábor, a párt elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Jobbik áttérne a magyar indexálásra, amellyel megőriznék a nyugdíjak reálértékét, emellett differenciált nyugdíjemelést vezetne be. Bevezetné továbbá a szülőknek adható nyugdíjkiegészítés intézményét és lehetőséget adna a férfiaknak is arra, hogy 40 év munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba.

A pártelnök közölte: az egészségügyi alapellátás finanszírozását érdemben kellene növelni, mert jól látszik, hogy a kormányzati intézkedések ellenére sem vonzó a háziorvosi pálya.

Temesvár lett az embercsempészet egyik új központja

Publikálás dátuma
2018.02.18. 13:14
FOTÓ: Shutterstock
A balkáni migrációs útvonalon folytatott teherautós embercsempészet egyik új központja lett a romániai Temesvár – olvasható a német szövetségi rendőrség tájékoztatása a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapban.

Eszerint ebben a városban helyezik el a járművekben az embereket, akiket Magyarországon keresztül szállítanak tovább. A balkáni migrációs útvonalon embercsempészetre használt teherautók, kamionok legnagyobb része a dél- és kelet-európai térségből származik, jelentős részüket Törökországban állították forgalomba..

A lap szerint az utóbbi időszakban emelkedett a leleplezett teherautós embercsempész műveletek száma. A csempészek egyre kevésbé törődnek az emberek biztonságával. Gyakran kettős padlózatot építenek a teherautókba, és az embereket bezsúfolják a jármű padlózata és az álpadló közötti 40-50 centiméter magas résbe, nem törődve azzal, hogy a levegőtlenség miatt akár meg is fulladhatnak.

A magyar kormánynak megküldték a német rendőrségi elemzés megállapításait.