A kutyáit is lefoglalták a hevesi szarvasgombatolvajoknak

Publikálás dátuma
2018.02.20 12:26
Más erdejében. Kép: Ügyészség.hu
Fotó: /
Öt személlyel szemben emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség, akik jogtalanul gyűjtötték más erdejében a ritka és értékes szarvasgombát, írja honlapján az Ügyészség.

Egyiküknek engedélye is volt szarvasgombagyűjtésre ott, ahová tavaly nyáron a három férfi és két nő először ment gombászni. A vádlottak magukkal vittek három, szarvasgomba keresésére kiképzett kutyát: két labradort és egy vizslát. Mikor lakóhelyükre indultak volna vissza, egyikük felvetette, hogy nézzenek szét a közelben lévő, Heves megyei település környékén is, mert úgy hallotta, hogy ott is terem szarvasgomba.

Szétnéztek, de nem kellett volna: az erdőterületen kizárólag a sértettnek volt engedélye szarvasgombát gyűjteni. A terület birtokosa ezen jogosultságának zavartalan gyakorlását fákra szerelt vadkamerákkal biztosította. A kamerák riasztották a sértettet, a sértett pedig a rendőrséget. A kiérkező járőr akkor érte tetten az elkövetőket, mikor azok csavarhúzókkal éppen egy gombát ástak ki a földből. Az eltulajdonított dolgokat, valamint az azok elvételéhez használt eszközöket – beleértve a kutyákat is – a nyomozó hatóság a helyszínen lefoglalta.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség két rendbeli, kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja az öt elkövetőt, akik közül három személlyel szemben jóvátételi munka előírására, egyikükkel szemben pénzbüntetésre, ötödik társuk esetében pedig – a pénzbüntetésen túl – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság valamennyi, a vádlottaktól a helyszínen lefoglalt és a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható dolgot kobozza el, továbbá – részleges vagyonelkobzás mellet – kötelezze az elkövetőket több mint háromszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Szerző
2018.02.20 12:26

Szabadnapos tűzoltó oltotta el a fának ütköző autót Budapesten

Publikálás dátuma
2018.08.16 17:00
Illusztráció
Fotó: Népszava/
Az autó egyetlen utasát kórházba kellett szállítani.
Fának ütközött és kigyulladt egy személyautó csütörtök délután Budapest X. kerületében, a Keresztúri úton - írja a katasztrófavédelem. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó eloltotta a lángokat.
Az egység megkezdte a jármű visszahűtését és átvizsgálását. Az autóban egy ember utazott, akit a mentők kórházba szállítanak. Az érintett útszakaszt lezárták, a tömegközlekedési járatok forgalma miatt a társhatóságok gondoskodnak a járművek eltereléséről.
Témák
baleset
2018.08.16 17:00

Személyautó, kamion és két kisbusz ütközött az M0-áson

Publikálás dátuma
2018.08.16 15:39
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A négyes karambol miatt forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani.
Egy személygépkocsi, egy kamion és két kisbusz ütközött össze a M0-ás autóúton, Ecsernél, a 46-os kilométernél csütörtök délután - írja a katasztrófavédelem. Az M5-ös autópálya felé vezető oldalon történt balesetnél a fővárosi hivatásos tűzoltók megkezdték a műszaki mentést.
A helyszínen forgalomkorlátozásra és torlódásra kell számítani. Az eset során személyi sérülés nem történt.
Témák
M0-ás
2018.08.16 15:39