A jéghideg Dunából mentettek ki egy nőt a rendőrök Budapesten

Publikálás dátuma
2018.02.20. 16:32
Forrás: police.hu

A BRFK Tevékenység-Irányítási Központjába 11 óra 18 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapesten, az Akadémia utca magasságában egy embert sodor a Duna - számolt be az esetről honlapján a rendőrség. 

A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei azonnal a bejelentésben megjelölt Dunaszakaszra mentek, ahol megtalálták a sodródó nőt, akit behúztak a motorcsónakba és megkezdték újraélesztését.

A rendőrök értesítették a mentőszolgálatot és a sikeres újraélesztést követően átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Szerző

Felfüggesztették a kiskutyát bántalmazó rendőrt

Publikálás dátuma
2018.02.20. 14:09
Shutterstock illusztráció

Közleményben reagált a rendőrség arra, a hétfői videóra, melyen egy rendőr látható, aki brutálisan megüt egy kiskutyát.

Mint írják, a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el, amelynek eredményeként az érintett rendőrt 2018. február 20-i hatállyal szolgálati beosztásából felfüggesztette. Az ügy további vizsgálatáért feljelentést is tesz az erre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező ügyészségen.

A gödöllői rendőrök intézkedtek a kutya soron kívüli állatorvosi vizsgálatáról, amely elsődlegesen megállapította, hogy az állat nem szenvedett sérülést az eset során.

Szerző

A kutyáit is lefoglalták a hevesi szarvasgombatolvajoknak

Publikálás dátuma
2018.02.20. 12:26
Más erdejében. Kép: Ügyészség.hu
Öt személlyel szemben emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség, akik jogtalanul gyűjtötték más erdejében a ritka és értékes szarvasgombát, írja honlapján az Ügyészség.

Egyiküknek engedélye is volt szarvasgombagyűjtésre ott, ahová tavaly nyáron a három férfi és két nő először ment gombászni. A vádlottak magukkal vittek három, szarvasgomba keresésére kiképzett kutyát: két labradort és egy vizslát. Mikor lakóhelyükre indultak volna vissza, egyikük felvetette, hogy nézzenek szét a közelben lévő, Heves megyei település környékén is, mert úgy hallotta, hogy ott is terem szarvasgomba.

Szétnéztek, de nem kellett volna: az erdőterületen kizárólag a sértettnek volt engedélye szarvasgombát gyűjteni. A terület birtokosa ezen jogosultságának zavartalan gyakorlását fákra szerelt vadkamerákkal biztosította. A kamerák riasztották a sértettet, a sértett pedig a rendőrséget. A kiérkező járőr akkor érte tetten az elkövetőket, mikor azok csavarhúzókkal éppen egy gombát ástak ki a földből. Az eltulajdonított dolgokat, valamint az azok elvételéhez használt eszközöket – beleértve a kutyákat is – a nyomozó hatóság a helyszínen lefoglalta.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség két rendbeli, kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja az öt elkövetőt, akik közül három személlyel szemben jóvátételi munka előírására, egyikükkel szemben pénzbüntetésre, ötödik társuk esetében pedig – a pénzbüntetésen túl – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság valamennyi, a vádlottaktól a helyszínen lefoglalt és a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható dolgot kobozza el, továbbá – részleges vagyonelkobzás mellet – kötelezze az elkövetőket több mint háromszázezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Szerző