90 ezer eurót tett zsebre az önkormányzat munkatársa

Publikálás dátuma
2018.02.21 16:17
Shutterstock illusztráció
Fotó: /

90 ezer euró adományt használt fel saját céljaira egy 35 éves önkormányzati munkatárs Burgenlandban. Az eisenstadti bíróság az enyhítő körülményeket figyelembe véve - büntetlen előélet, megbánta tettét, együttműködött a hatóságokkal, elkezdte az elsikkasztott összeg visszafizetését - egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet jogerős.

A Kurier beszámolója szerint az önkormányzati munkatárs 2014-től a lakosságtól különböző jogcímen érkező befizetések kezelésével foglalkozott a pénztárban. A rengeteg befizetés adminisztrációja és a kassza egyensúlyban tartása meghaladta a férfi energiáját, aki egy ideig külön tárolta a még nem könyvelt befizetéseket. Amikor pedig úgy érezte, hogy esélye sincs utolérni magát, akkor a le nem könyvelt összegeket eltette és saját célra használta fel. Tavaly év elején derült fény a visszaélésre, a férfi összesen 89640 eurót vett ki majdnem három év alatt az önkormányzati kasszából.

A bíróságon azt mondta, hogy előfordult, 15-40 ember állt sorban, befizetésre várva, ami nagyon frusztrálta őt, ilyenkor vett át úgy készpénzt, hogy a könyvelést későbbre halasztotta, mert nem volt türelme a papírmunkával vesződni. Az elkövető nem kapott hitelt az összeg visszafizetésére, saját erőből havi 300 euróval kezdte el törleszteni adósságát az őt korábban foglalkoztató önkormányzattal szemben. Májustól szeretne havonta 500 eurót visszafizetni.

Szerző
2018.02.21 16:17

Pompeo: Az USA kész azonnali tárgyalásokra Észak-Koreával

Publikálás dátuma
2018.09.19 22:01
Mike Pompeo
Fotó: AFP/ SAUL LOEB
Találkozóra hívta az észak-koreai külügyminisztert New Yorkba.
Washington kész azonnali tárgyalásokra Észak-Koreával a kétoldalú viszony átalakítása érdekében – jelentette be szerdai közleményben Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója. Az MTI összefoglalója szerint a külügyminiszter közölte: találkozóra hívta az észak-koreai külügyminisztert New Yorkba, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának idején. Pompeo tudatta, hogy az Egyesült Államok meghívta Észak-Korea képviselőit Bécsbe egy találkozóra az amerikai kormány különmegbízottjával, Stephen Biegunnal. A miniszter ugyanakkor leszögezte: az Észak-Korea atomfegyver-mentesítéséről folyó tárgyalásokat 2021-ig lezárják. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) a jövő héten Észak-Koreáról rendezendő vitáját Mike Pompeo elnökli majd.

„Fantasztikus előrehaladásról” beszélt Trump

Donald Trump amerikai elnök szerda délelőtt, mielőtt Észak-Karolinába indult a katasztrófa sújtotta vidékeket meglátogatni, újságíróknak dicsérte Mun Dzse In dél-koreai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető csúcstalálkozóját. Hangoztatta, hogy szerinte „fantasztikus az előrehaladás” az Észak-Koreával folytatott megbeszéléseken. Délután Twitter-bejegyzésekben reagált arra, hogy a két Korea közös nyilatkozatot írt alá. „Nagyon izgalmasnak” nevezte, hogy a két Korea közösen nyújt be pályázatot a 2032-es olimpiai játékok megrendezéséért. A mikroblog-bejegyzésben megismételte, hogy a koreai háborúban elesett amerikai katonáknak Észak-Koreában lévő földi maradványai vissza fognak térni az Egyesült Államokba.
2018.09.19 22:01
Frissítve: 2018.09.19 22:01

Kiutasíthatják a beregszászi magyar konzult egy rejtett kamerás felvétel miatt

Publikálás dátuma
2018.09.19 21:48
Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter
Fotó: AFP/ Sina Schuldt / dpa
„Számunkra két opció létezik. Az egyik a valós együttműködés, a másik – út a semmibe” – mondta az ukrán külügyminiszter.
Nem zárta ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, miután szerdán a Youtube videomegosztón egy rejtett kamerával készült felvétel jelent meg, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán. Az Ukrinform ukrán hírügynökség által közzétett videofelvételre reagálva, Pavlo Klimkin a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében kijelentette, „jól tudtuk, mi zajlik a magyar konzulátuson, figyelmeztettük magyar kollégáinkat, de most erre bizonyítékunk van. Ezt a bizonyítékot nem lehet elhallgatni, reagálni kell rá” – tette hozzá. „Számunkra két opció létezik. Az egyik a valós együttműködés, a másik – út a semmibe” – mondta az ukrán diplomácia vezetője, megjegyezve, hogy a két lehetőség közüli választás a magyar kollégák kezében van.
Szerző
2018.09.19 21:48
Frissítve: 2018.09.19 22:08