Célpont az RTL Klub és az Index

Publikálás dátuma
2018.02.22 09:48
Népszava fotó
Fotó: /
Tízmilliárdokat öltek bele, de nem elég: ahol konkurencia van, alulmarad a kormánymédia. A választások után "finomhangolásra" készülnek, a célpont az RTL Klub és az Index - derül ki a Heti Válaszból.

Kizárólag a megyei lapok terén tud eredményeket felmutatni a kormányzati média, derül ki a Heti Válasz legfrissebb számából. Ennek oka, hogy nincs konkurenciájuk: ezeket a lapokat még ma is nagyjából 1,4 millióan olvassák naponta. Bár, mint írják, még ezeket is leginkább az egyébként is Fidesz felé hajló, nyugati megyékben vásárolják.

Legmeghatározóbb, hogy brit mintára a Fidesz is a bulvárt hívja segítségül a meggyőzéshez: a párt holdudvara megszerezte a TV2-t, Origot, Borsot, felfuttatta a Ripostot és elindította az ingyenesen szórt Lokált. Információik szerint ezt mindet közvetlenül Habony Árpád  irányítja.

Ezek azonban a beléjük ölt több tíz, sőt, akár 50 milliárd körüli összeg ellenére sem vették át a vezető szerepet. Ami eddig történt, az csak területfoglalás: „a finomhangolás ideje a 2018-as országgyűlési választások utánra marad” – nyilatkozta a hetilapnak egy névtelen kormányzati forrásuk. A cél megszerezni az RTL Klubot, „és az Index hírportál is túl sok vizet zavar”.

Szerző
2018.02.22 09:48

Azonosítatlan gép miatt riasztották a Gripeneket

Publikálás dátuma
2018.09.21 13:51
Képünk illusztráció
Fotó: / Németh András Péter
Egy francia repülő miatt riasztották a Gripen vadászgépeket pénteken - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.
Közleményük szerint az F2TH típusú repülőgép nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással, amikor belépett a magyar légterébe, ezért riasztották a honvédség készenléti szolgálatában lévő Gripenjeit.
A Franciaországból Románia felé tartó repülőgép a repülési tervtől nem tért el, a Gripen-pár elfogta, azonosította, majd az országhatárig kísérte a repülőgépet.
Szerző
Témák
Gripen
2018.09.21 13:51

Beérett az „igazgatómutyi”: 12 tanár mondott fel egy budafoki gimnáziumban

Publikálás dátuma
2018.09.21 13:41
A Budai Nagy Antal Gimnázium egy korábbi képen.
Fotó: / Kállai Márton
Mostanáig tudtak dolgozni a korábbi fideszes köznevelési államtitkár erőből igazgatóvá tett barátnőjének vezetése alatt.
Barátnőjét ültette a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatói székébe Czunyiné Bertalan Judit korábbi fideszes köznevelési államtitkár 2015-ben - írta meg a Népszava is a szülők által akkor "igazgatómutyiként" jellemzett eseményt. Akkor már a tanév első hónapjában legalább száz óra elmaradt, nem volt munkaterv, az igazgató alig kommunikált a tantestülettel, és az önkormányzat mindebben semmi kivetnivalót nem talált. Később a szülők fel is jelentették Erdőközit, minthogy kinevezését követően átláthatatlanná tette az iskola alapítványának pénzügyeit
Idén aztán a jogbiztonság követelményét, illetve a tanulói és szülői jogok érvényesülését egyaránt sértő, tartósan fennálló visszásságokat tárt fel a gimnázium működése kapcsán az alapvető jogok biztosa is.
Legújabb fejleményként pedig tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a gimnáziumban
– számol be az Eduline. Van osztály, ami osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.
A portálnak egy szülő szólt a felmondási hullámról, amit egy neve elhallgatását kérő tanár is megerősített. Elsősorban az igazgatót teszik felelőssé a kialakult helyzetért a portálnak nyilatkozó szülők, minthogy a tanárok eddig is nehezen tudtak együtt dolgozni Manolovitsné Erdőközi Orsolyával.
Erdőközi nem reagált a portál megkeresésére.
2018.09.21 13:41
Frissítve: 2018.09.21 13:47