Plakáttal és minifilmekkel lövik Orbánt, miközben az LMP-re várnak

Publikálás dátuma
2018.02.22 12:11
Forrás: Facebook
Fotó: /
Mintegy 160 milliót költ közösségimédia- és plakátreklámokra az MSZP, ha minden jól megy. Persze ez csak akkor ér valamit, ha bővül a politikai együttműködési kör.

Tízmilliós nézettséget szeretne produkálni friss imidzsfilmjeivel az MSZP – a Fidesz világot és a valóságot ütköztető „egyperces etűdök” többek között a lebutított, militarizált oktatást, a nyugdíjas-szívató lerohadt egészségügyet és a kormánypárti kiskirályoknak medencét építő állítják pellengérre. És bár Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt ízlésének ezek a minifilmek túl plebejusak, de a jelek szerint a szocialisták végre képesek, egyszerű, vitriolos üzeneteket előállítani. A tizedik film március 15-én jelenik meg. (Amennyiben sikerül tartani az „elérési-tervet”, akkor ez akció mintegy 100 millió forintot kóstál.)

Hogy működnek-e a social-média térben, az majd kiderül, mindenesetre más „terjesztési placca” nincs a baloldalnak. Pontosabban még lehet. Ugyanis az MSZP úgy döntött, jelzi a nemrég ajánlatot tevő „Fidesz-közeli plakátcégnek” az Odex Kft.-nek, hogy érdekli az ajánlata. Ezzel párhuzamosan pedig a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB), hogy rendben van-e a vállalkozás ajánlata, például helytállóak-e/elfogadhatóak-e a listaárak és a biztosított kedvezmények. Ha minden stimmel, akkor 3300 elefántfület (kisebb lengőplakátot) és körülbelül 800 óriásplakát-helyet foglal majd el az MSZP és a Párbeszéd szövetsége. Ennek költsége (gyártással együtt) mintegy 60 millió forintra rúghat. Ami nem megspórolható, ugyanis jelen állás szerint a potenciális szavazók fele tud az MSZP és a Párbeszéd szövetségéről, illetve a miniszterelnök-jelöltről.

Persze ahhoz, hogy értelme legyen az „ismertségnek”, ahhoz az kell, hogy az LMP koordináljon a szövetséggel. Hogy hány helyen arról szórnak a vélemények, de ökölszabály szerint húsz elvileg elegendő. Amennyiben ez sikerül, akkor egyrészt a Lehet Más a Politika akár megduplázhatja a frakcióját (ami nem rossz eredmény, ugyanis a párt még mindig az 5 százalékos határon billeg), másrészt lehet rá esély, hogy az ellenzék behúzzon 40 egyéni választókerületet, ami reálissá teszi, hogy a Fidesz elveszítse többségét. Mindenesetre nagyjából március közepéig dönteni kellene bárminemű együttműködésről, ugyanis ami addig nincs meg, arra már nem tanítható meg a választó (ráadásul a szavazólapokat addig ki kell nyomtatni, ami utána módosul, azt filctollal kell korrigálni).

Karácsony megállapodott a szociáldemokratákkal
Szövetségi megállapodást írt alá a Magyarországi Szociáldemokrata Párttal (MSZDP) Karácsony Gergely. A megállapodás értelmében az MSZDP tagjai, aktivistái segítik a Változás Szövetségének kampányát, és arra buzdítják támogatóikat, hogy szavazzanak a Karácsony vezette MSZP-Párbeszéd listára.

Szerző
2018.02.22 12:11