Előfizetés

Átvette az aranyérmet a magyar váltó Pjongcsangban

Publikálás dátuma
2018.02.23. 13:52
Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt
Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja adta át az aranyérmeket a rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltószámában győztes magyar csapat tagjainak, Burján Csabának, Knoch Viktornak, Liu Shaoangnak és Liu Shaolin Sándornak a phjongcshangi játékok pénteki medálceremóniáján - írta az MTI.

A négyes tagjai továbbra sem fogynak ki a poénokból, amíg egy nappal korábban a kangnungi jégcsarnokban a Usain Bolt jamaicai sprinter védjegyévé vált beállással szórakoztatták a közönséget, addig ezúttal lassított felvételt imitálva léptek fel a dobogó tetejére.

"Egy perccel előtte találtuk ki. Azt akartuk ezzel szimbolizálni, hogy milyen lassú és nehéz úton jutottunk el idáig" - mondta Liu Shaolin Sándor az éremátadás előtti vicces jelenetről.

A 9,25 centi átmérőjű, átlósan csíkozott aranymedál 586 gramm súlyú. A hátoldalán a phjongcshangi olimpia emblémája, illetve a versenyszám sportága és megnevezése látható. Az érem ezüstből van, amelyet hat gramm arannyal vontak be.

Magyarország először nyert aranyérmet a téli olimpiák történetében, korábban két ezüst- és négy bronzérmet gyűjtött, legutóbb a Regőczy Krisztina, Sallay András jégtáncpáros volt második az 1980-as, Lake Placid-i játékokon.

Visszatérhet a világbajnok

Publikálás dátuma
2018.02.23. 06:58
Forrás: Facebook/Sami Khedira

A német labdarúgó-válogatott és a Juventus világbajnok futballistája, Sami Khedira nem zárja ki, hogy egyszer visszatér a német élvonalba. Noha a korábban a Vfb Stuttgartot is erősítő 30 éves középpályás jelenlegi szerződése 2019 nyaráig érvényes az olasz bajnokcsapattal, Khedira úgy nyilatkozott, hogy idővel hazatérhet.

A Tour a cél

Publikálás dátuma
2018.02.23. 06:56
Forrás: Facebook/Pannon Cycling Team

Komoly célokkal vág neki az évnek a novemberben alakult Pannon Cycling Team, amely Magyarország egyetlen, kizárólag hazai versenyzőkből álló profi országúti kerékpárcsapata. A Pannon Cycling Team 2018-ban több mint 80 nemzetközi versenynapot teljesít, 4-5 éven belül pedig szeretné megszerezni a World Tour versenyzési jogot, amelynek birtokában akár elindulhat a kerékpáros sportág csúcsának számító Tour de France-on vagy a Vueltán is.