Bogaras politikusok

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vagy Németh Szilárd Fidesz alelnök rovarevős, lacikonyhás kínos ripacskodásán lehet jobb híján röhögni, sírni, esetleg dühöngeni, de attól tartok, ezek a szánalmas stand up comedy előadások kizárólag a figyelem elterelést szolgálják a valóban fontos ügyekről.

Amíg ugyanis Fazekas agrárminiszter komoly arccal arról értekezik, hogy a Soros-tervben szereplő "migráncs" betelepítés miatt indult támadás a keresztény gasztronómiai kultúra ellen, és arra akarják kényszeríteni a magyar embereket, hogy grillezett skorpiót egyenek, addig nem beszélünk a térségben is egyre jobban lemaradó magyar mezőgazdaságról. Amíg Fazekas Sándor óriáshangyákkal birkózik a haza érdekében, addig nem beszélünk az Orbán-kormány sertésprogramjának teljes kudarcáról. Arról, hogy 2010-ben még 3,5 millió disznó röfögött az ólakban, és akkor a Fidesz-kormány azt ígérte, 10 éven belül 6 millióra nő a számuk, de ehelyett ma 2,8 millió jószágot tartanak nyilván. És addig a közvélemény nem is a Fidesz vezető politikusainak és családtagjaiknak, a miniszterelnök gyerekkori, valamint "kötél barátjának" fénysebességű meggazdagodásán rágódik, hanem azon a veszélyen, amit a rovarmenü jelentene Magyarországra és Európára nézvést. Az ízeltlábúak megjelenése az étlapon elfedi a műkörmösök, fitnesz edzők, angoltanárok, könyvtárosok, cifra kocsisok bevásárlásait az állami termőföld árveréseken.

Ráadásul amíg Németh Szilárd legújabb bornírtságán szörnyülködünk - hogy ő szögbe nyúlt, és mégsem rohant sürgősségi ellátást igénybe venni, mert ő velünk ellentétben nem zaklatja minden csip-csup üggyel az orvosokat -, addig nem az egészségügy drámai helyzetéről folyik a közbeszéd.

De hordjanak össze a fideszes politikusok tücsköt-bogarat, ne lépjünk bele a rovarcsapdájukba! Inkább kóstoljuk meg a proteinben gazdag ízeltlábúakat.

Szerző
2018.02.24 07:09

Hetek óta lángol egy német mocsár egy balul sikerült hadgyakorlat miatt

Publikálás dátuma
2018.09.21 11:15

Fotó: DPA/ Stephan Konjer
Szükségállapotot hirdettek pénteken, két települést kellhet evakuálni. A füstöt több száz kilométerre is érezni.
A német hadsereg, a Bundeswehr gyakorlata után kigyulladt a mocsár Emsland megyében, Meppen mellett, írja a Spiegel. Egy rakétát teszteltek, annak ellenére, hogy nem volt elérhető tűzoltó egység. Ez két hete történt - a hatóságok pénteken már kihirdették a szükségállapotot a még mindig tomboló tűz miatt. Bejelentésük értelmében a környék két településének evakuálására is sor kerülhet.

A probléma a füst

A hatalmas füstöt még a 200 kilométerre fekvő Hamburgban is érezni lehet. Több százan dolgoznak szakadatlanul az oltáson, ám azt nehezíti egyrészt a tűz terjedését segítő erős szél, a korábbi hosszú szárazság, és a tőzeg is, mint azt a Deutsche Welle írja. A tőzeg ugyanis belülről ég, kívülről pedig vízhatlan. Mikor legutóbb, 2010-ben keletkezett tűz a környéken, 6 hétig tartott eloltani azt.
A hadsereg elnézést kért a tűzért. Szerintük a füst nem jelent egészségügyi kockázatot, ám a polgári hatóságok szkeptikusak az állítással szemben.
2018.09.21 11:15

Meghalt a vietnami elnök

Publikálás dátuma
2018.09.21 10:20
Tran Dai Kvang
Fotó: POOL / AFP/ LUONG THAI LINH
Hosszú betegség után, 61 éves korában vesztette életét Tran Dai Kvang.
61 éves korában, egy katonai kórházban halt meg a hónapok óta komoly betegséggel küzdő vietnami elnök, Tran Dai Kvang - számol be a BBC.
Kvang 2016-ban lépett hivatalba, korábban a közbiztonsági minisztérium vezetőjeként vett részt az ország irányításában.
Az államfői tisztség Vietnamban nagyrészt csak szimbolikus jelentőséggel bír.
Témák
Vietnam
2018.09.21 10:20