Bogaras politikusok

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vagy Németh Szilárd Fidesz alelnök rovarevős, lacikonyhás kínos ripacskodásán lehet jobb híján röhögni, sírni, esetleg dühöngeni, de attól tartok, ezek a szánalmas stand up comedy előadások kizárólag a figyelem elterelést szolgálják a valóban fontos ügyekről.

Amíg ugyanis Fazekas agrárminiszter komoly arccal arról értekezik, hogy a Soros-tervben szereplő "migráncs" betelepítés miatt indult támadás a keresztény gasztronómiai kultúra ellen, és arra akarják kényszeríteni a magyar embereket, hogy grillezett skorpiót egyenek, addig nem beszélünk a térségben is egyre jobban lemaradó magyar mezőgazdaságról. Amíg Fazekas Sándor óriáshangyákkal birkózik a haza érdekében, addig nem beszélünk az Orbán-kormány sertésprogramjának teljes kudarcáról. Arról, hogy 2010-ben még 3,5 millió disznó röfögött az ólakban, és akkor a Fidesz-kormány azt ígérte, 10 éven belül 6 millióra nő a számuk, de ehelyett ma 2,8 millió jószágot tartanak nyilván. És addig a közvélemény nem is a Fidesz vezető politikusainak és családtagjaiknak, a miniszterelnök gyerekkori, valamint "kötél barátjának" fénysebességű meggazdagodásán rágódik, hanem azon a veszélyen, amit a rovarmenü jelentene Magyarországra és Európára nézvést. Az ízeltlábúak megjelenése az étlapon elfedi a műkörmösök, fitnesz edzők, angoltanárok, könyvtárosok, cifra kocsisok bevásárlásait az állami termőföld árveréseken.

Ráadásul amíg Németh Szilárd legújabb bornírtságán szörnyülködünk - hogy ő szögbe nyúlt, és mégsem rohant sürgősségi ellátást igénybe venni, mert ő velünk ellentétben nem zaklatja minden csip-csup üggyel az orvosokat -, addig nem az egészségügy drámai helyzetéről folyik a közbeszéd.

De hordjanak össze a fideszes politikusok tücsköt-bogarat, ne lépjünk bele a rovarcsapdájukba! Inkább kóstoljuk meg a proteinben gazdag ízeltlábúakat.

Szerző
2018.02.24 07:09

Civilekre lőtt a venezuelai hadsereg a brazil határnál - eddig két halottról tudni

Publikálás dátuma
2019.02.22 21:08
Két halottja és tucatnál is több sérültje van a lövöldözésnek
Fotó: AFP or licensors/ NELSON ALMEIDA
Az emberek a katonai járművek elé állva próbálták megakadályozni a határzárat, ezzel segítve az adományok bejutását a dél-amerikai országba, ám ekkor éles lőszerrel közéjük lőttek.
Csütörtökön megírtuk, hogy Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnök elrendelte az ország brazíliai határának lezárását, mert az onnan érkező külföldi segélyszállítmányokat a "katonai invázió előjátékának" tartja.

 Pénteken aztán a hírek szerint egy humanitárius konvoj akart bejutni az országba, civilek ebben megpróbáltak segíteni a határ megnyitásával, ám ekkor a venezuelai katonák tüzet nyitottak rájuk - írja a hvg.hu. A portál a Reuters hírügynökség információi alapján azt közölte, eddig két halott és tizennégy sebesült a történtek mérlege.


Maga alá temette a lavina, meghalt egy magyar hegymászó a Magas-Tátrában

Publikálás dátuma
2019.02.22 16:03
A kép illusztráció FOTÓ: Thinkstock
Információk szerint az áldozatért motoros szánokkal mentek a hegyimentők, a társai ki is tudták ásni a hó alól, ám már nem sikerült újraéleszteni.
Egy magyar turistacsoportot elsodort a lavina kétezer méteres magasságban, a Kis-Tarpataki völgyben, a hótömeg két embert temetett maga alá, egyikük életét pedig már nem lehetett megmenteni - írta egy szlovák hírportál értesülései nyomán a Blikk. Az MTI szerint a tragédiát okozó lavinaomlás a Lomnici csúcstól (2634 méter) néhány száz méterre lévő Kis Hideg Völgyben következett be a déli órákban, amikor a helyszínen nagyon rossz időjárási körülmények uralkodtak, havazott és erős széllökések voltak. Mire a hegyimentők motoros szánokkal kiérkeztek, a hegymászóknak már sikerült megtalálniuk és kiásniuk a lavina által betemetett társukat, aki ekkor már nem mutatott életjeleket. Ennek ellenére a hegymászót megpróbálták még a helyszínen újraéleszteni, majd őt és a többi bajba került társát átszállították a közeli Téry menedékházba, ahol tovább próbálkoztak az újraélesztéssel, de eredménytelenül. A szlovák hegyi mentőszolgálat egyik munkatársa az MTI-nek elmondta: a lavinaomlásba került magyar hegymászó csoport több mint tíz személyből állt, az általuk használt felszerelés alapján nem kezdő hegymászókról van szó. A lavinaomlásban meghalt hegymászó férfi - pontosította a korábban közölt sajtóinformációkat. Hozzátette: a baleset idején és helyszínén második szintű lavinaveszély volt érvényben, ez az ötös skálán közepesnek számít, tekintve, hogy náluk a négyesnél magasabb veszélyre még nem volt példa. A péntek délutáni órákban a hegyimentő-szolgálat mentőakciója még folyamatban volt, ugyanis a bajba került magyar hegymászókat a rossz időjárási viszonyok miatt még nem tudták elszállítani a Téry menedékházból.
Frissítve: 2019.02.22 17:31