Brutális kettős gyilkosság Kenézlőn

Publikálás dátuma
2018.02.25 17:07
Fotó: police.hu
Fotó: /
A rendőrök a bejelentést követően azonnal elfogták azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint megölt két asszonyt Kenézlőn - írja a rendőrség honlapján. 

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egy 50 éves vissi férfival szemben. A gyanúsított hozzátartozója 2018. február 23-án, a délutáni órákban tett bejelentést a rendőrségen, hogy rokona megölte élettársát és annak testvérét.

A Jász-Nagykun Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Tiszaburán azonosították, majd fogták el a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit, akit a hatóság még aznap Miskolcra szállított.

A beszerzett információk alapján megállapították, hogy a bűncselekmény feltehetően két héttel ezelőtt, az érintettek közötti szóváltás miatt történt. Az 50 éves férfi a vita hevében egy eszközzel olyan erővel bántalmazta élettársát és annak testvérét, hogy a sérüléseikbe a helyszínen belehaltak. A támadó ezt követően rokonainál tartózkodott, ahol a rendőrök elfogták.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, akivel szemben előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

Szerző
2018.02.25 17:07

Súlyosabb büntetést kért az ügyészség Tarjányira

Publikálás dátuma
2018.09.19 14:57

Fotó: Népszava/
A médiatulajdonos és biztonságpolitikai szakértőt első fokon nagy értékű csalás miatt ítélték felfüggesztett börtönre. Az ügyészség ténylegesen rács mögé küldené.
– Valóban súlyosabb, letöltendő büntetés kiszabását kérte ügyemben a vádhatóság – erősítette meg lapunk érdeklődésére Tarjányi Péter, a Zoom.hu tulajdonosa, biztonságpolitikai szakértő a Pesti Srácok információját. Tarjányi – akit első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítéletek csalás miatt – úgy fogalmazott: ahogy az egész pert, úgy az ügyészség mostani lépését is megalapozatlannak tartja, bízik benne, hogy az októberben induló másodfokú eljárásban gyorsan kiderül az igazság és felmentik a vádak alól. Az ügyről részletesen beszámoló portál arról írt: Tarjányi 2010-ben került a szentesi Petőfi szálloda felújítása kapcsán elszámolási vitába a Demján-cégcsoporthoz tartozó Arcadom Zrt-vel. Tarjányi és két társa ellen 441 millió forintos csalás gyanújával tettek feljelentést. Tarjányit rövid időre őrizetbe is vették. A per 2015 tavaszán kezdődött, és az idén év elején zárult: a másodrendű vádlott Tarjányit két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, emellett arra, hogy társaival fizessen meg – kamatokkal együtt – közel 800 millió forintot. Az ügyészség súlyosbításért, Tarjányiék felmentésért fellebbeztek. A biztonságpolitikai szakértő állítja, nem követtek el csalást, amit szerinte az is alátámaszt, hogy az ügyben indult polgári pert megnyerték, és a NAV-vizsgálat sem talált kifogásolni valót. „Ez nem politikai ügy” – felelte Tarjányi arra a kérdésünkre, összefügg-e az ügyészség súlyosbítási igyekezete azzal, hogy ő a Zoom.hu tulajdonosa. Az ugyanakkor szerinte nem kizárt, hogy „lehet valamiféle politikai megfelelési kényszer.”
Szerző
2018.09.19 14:57

Felfüggesztett börtön a dombóvári fegyvertartónak

Publikálás dátuma
2018.09.19 11:14

Fotó: police.hu/
Másfél év, két esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte a kaposvári bíróság azt a 62 éves, dombóvári férfit, akinek egy közúti ellenőrzés során fegyvereket és lőszert találtak a kocsijában, majd az ezt követő házkutatásnál a házában is.
A férfit szeptember elején Csomában állították meg a rendőrök és a TEK-esek egy összehangolt ellenőrző akció keretében. A kocsi csomagtartójából
  • két szovjet fegyver,
  • egy félautomata hadipuska
  • és egy ismétlő hadipuska,
  • valamint hozzájuk tartozó lőszerek
kerültek elő. Kiderült, a vádlottnak nincs engedélye a fegyverekhez, ezért a rendőrök házkutatást tartottak csikóstöttösi otthonában, ahol
  • tűzfegyverré alakított csehszlovák légpisztolyt,
  • kispuskát,
  • s több mint száz lőszert találtak.
Az ügyészség gyorsított eljárásban lőfegyverrel visszaélés és lőszerrel visszaélés állította bíróság elé a büntetlen előéletű, bűnösségét beismerő és megbánó férfit, akinek a grémium meg is állapította a bűnösségét. Az ítéletet a vádhatóság tudomásul vette, így az jogerős.
2018.09.19 11:14