Rómát belepte a hó, de élvezik (videó)

Publikálás dátuma
2018.02.26. 09:11
Legutóbb 2012-ben volt ekkora havazás Rómában Illusztráció: AFP
Sűrű havazásra ébredtek Róma lakói hétfőn: az éjszakától folyamatosan hulló hó teljesen megbénította a közlekedést - írja az MTI.

Éjszaka óta sűrűn havazik egész Közép-Olaszországban, amelyre már vasárnap figyelmeztettek. Zárva tartanak az oktatási intézmények, és Rómában nagyon sokan a munkahelyükre sem indultak el. Az olasz fővárosban majdnem teljesen megbénult a tömegközlekedés, mert a takarítatlan utcákon a buszok nem tudnak haladni. Rómában utoljára 2016-ban esett hó, de ekkora havazás csak 2012-ben volt. A város lakosai - gyerekek és felnőttek egyaránt - minden nehézség ellenére ünnepelve csodálják a havazást.

Fotó: AFP

Fotó: AFP

A rendkívüli hideg miatti riasztás egészen szerdáig érvényes Olaszországban. A közép-olaszországi földrengés sújtotta térségben mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb éjszakákra számítanak, igaz, az Appenninekben jobban hozzászoktak a télhez. Hó alatt van Észak-Olaszország nagy része is. Több alpesi szakaszt lezártak a forgalom előtt.

Szerző
Témák
havazás roma

Román csúcsgázsi

A világ egyik legjobb női kézilabdázójaként ismert Cristina Neagu 78 150 lejt, azaz 17 366 eurót, forintra átszámítva mintegy 5,2 millió forintot keres a CSM Bucuresti játékosaként – ezt a klubot működtető román főváros önkormányzata közölte azt követően, hogy egyes sajtóhírek 22 ezer euróról szóltak. A válogatott balátlövő egyébként egyszeres BL-győztes, 29 esztendős, korábban volt gólkirály világ- és Európa-bajnokságon, valamint a Bajnokok Ligájában is.

Szerző
Témák
Románia

Növelte előnyét az MTK az NB II-ben

Az éllovas MTK Budapest 3-0-ra verte a kék-fehérek mögött 18 ponttal lemaradva harmadik helyen álló Békéscsabát a tegnap újrakezdődő labdarúgó NB II 22. játéknapján. A nyolc pontnyi hátránnyal második, szintén feljutó pozícióban található Kisvárda Zalaegerszegen kapott ki 2-1-re.

A kiírt tíz találkozó helyett egyébként csak kilencet játszottak le, hiszen a sereghajtó Soproni VSE pályája nem volt játékra alkalmas állapotban a Cegléd elleni párharc előtt.

További eredmények:

ETO FC Győr-Siófok 0-1,Nyíregyháza-Gyirmót 1-1, Dorog-Budaörs 1-2, Soroksár-Budafok 3-0, Kazincbarcika-Szolnok 2-1, Szeged-Vác 3-0, Mosonmagyaróvár-Csákvár 1-3.

Szerző