Újabb klasszis Veszprémben

Publikálás dátuma
2018.03.01. 06:55

René Toft Hansen személyében dán válogatott kézilabdázót igazolt a Bajnokok Ligája-rivális THW Kieltől a magyar bajnoki címvédő Telekom Veszprém. A 2018 júliusától egy évig érvényes megállapodást tegnap jelentették be.

„A Veszprémnek és nekem is ugyanazok a céljaink. Én nem nyertem még Bajnokok Ligáját, és a Veszprém is az első győzelemére hajt. Ez döntően hozzájárult a Veszprémbe igazolásomhoz.” – idézte a bakonyiak honlapja a legújabb igazolást.

A beállóként és védőként is bevethető játékos jelenlegi csapatával mindent megnyert Németországban, háromszoros bajnok és egyszeres kupagyőztes. René Toft Hansen 2012-ben Európa-bajnok volt hazája nemzeti csapatával, amellyel a 2016-os olimpián is elsőként zárt.

Szerző

Vádat emeltek a garázda Fradi-szurkolók ellen

Publikálás dátuma
2018.03.01. 06:54
Fotó: Molnár Ádám

Vádat emelt az ügyészség 18 FTC-szurkoló ellen garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete és könnyű testi sértés miatt - közölte tegnap Ibolya Tibor fővárosi főügyész. Közleményében azt írta, a vádlottak a Ferencvárosi Torna Club futballszurkolói közösségének tagjaiként vettek részt a Groupama Arénában tavaly november 4-én megrendezett, 2-1-es hazai győzelemmel végződő Ferencváros-Debrecen NB I-es futballmérkőzésen. A találkozó szünetében a vádlottak egy körülbelül 30-50 fős csoport tagjaként - többen az arcukat eltakarva - rátámadtak az egyik szurkolói csoport vezetőjére (egy Bonyha becenéven ismert férfira) és egy másik tagjára. A vád szerint a támadás oka az volt, hogy az említett társaság a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági szabályok miatt a mérkőzések látogatását nem bojkottálta úgy, mint a vádlottak, és ők ezt árulásnak tekintették.

A két sértett férfit az egységes és szervezett csoport - köztük a vádlottak - kitartóan bántalmazták, ütötték, rúgták őket, egyiküket többször megtaposták. Az egyik sértett könnyebb, a másik súlyos sérüléseket szenvedett. Utóbbinál maradandó fogyatékosságot okozó sérülés reális esélye is fennállt, ennek elmaradása kizárólag a véletlennek volt köszönhető.

A budapesti IX. kerületi ügyészség 18 szurkolóval szemben nyújtott be vádiratot aljas indokból elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés kísérlete, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés, valamint garázdaság bűntette miatt, és szabadságvesztés kiszabását indítványozta kilenc vádlott esetében azzal, hogy a bíróság a végrehajtást próbaidőre függessze fel. A kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottakat tiltsa el bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától, valamint ilyen sportrendezvények helyszínéül szolgáló sportlétesítménybe történő belépéstől.

Szerző

Öt magyar versenyzővel kezdődik az atlétikai vb

Publikálás dátuma
2018.03.01. 06:53
Baji Balázs szombaton kezd a 60 méter gát előfutamában Fotó: AFP/Glyn Kirk

Öt magyar versenyző indul a csütörtökön kezdődő birminghami fedettpályás atlétikai világbajnokságon. Ami az esélyeket illeti: a súlylökő Márton Anita éremért ment Angliába, Baji Balázs (60 méter gát) és Krizsán Xénia (ötpróba) a legjobb nyolc közé kerülésre pályázik, a gátas Kozák Luca és Kerekes Gréta pedig a középdöntőbe jutást tűzi ki célként.

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes Márton Anita az elutazás előtt elmondta, a dobogós helyezés mellett szeretné megjavítani 19,33 méteres országos csúcsát is. A Békéscsabai AC versenyzője (akinek idei legjobbja 18,87 méter) kiemelte, a világranglista éllovasa, a jamaicai Thomas-Dodd és a szabadtéri világbajnok kínai Kung Li-csiao mellett várhatóan a lengyel Guba lesz a legnagyobb ellenfele az éremért. A súlylökőknél nem rendeznek selejtezőt, a pénteki fináléban a 16 indulóból három kísérlet után a legjobb nyolc lökhet még kettőt, majd a legjobb négy marad az utolsó sorozatra.

A tavalyi londoni vb-n 110 méter gáton bronzérmes Baji Balázs szombaton kezd a 60 méter gát előfutamában. Másnap kerül sor az elődöntőre és a döntőre. Az Év sportolójának választott gátas idei 7,60 másodperces idejével 12. a nevezési listán, a mezőny erőssége és a szám kiszámíthatatlansága miatt a fináléba jutása jó eredménynek számítana.

A vb összdíjazása 2,464 millió dollár lesz, az aranyérmesek 40-, a második helyezettek 20- ezer, a harmadikok 10 ezer dollárt kapnak.

Szerző