Forró krumpliként dobálják a bíróságok a Páva-Hoppál pert

Tavaly decemberben indított pert a TASZ segítségével személyiségi jogok megsértése miatt az Emberség Erejével Alapítvány a pécsi önkormányzat, Páva Zsolt polgármester és Hoppál Péter fideszes államtitkár ellen. Ez azért történt, mert Hoppál és Páva többször durván nekiment a civil szervezetnek, mert ők oszthattak el a régióban 100 millió forintot, ami a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványtól érkezett. Páva javaslatára a fideszes többség elfogadott egy határozatot, amelyben többek közt arra kérték a pécsi lakosokat, ne adjanak irodát ki a szervezetnek.

A per a Pécsi Járásbíróságon kezdte kálváriáját, onnan elfogultság miatt átkerült a Pécsi Törvényszékre, majd onnan is elfogultság miatt a Pécsi Ítélőtáblára. Utóbbi szervezet az eljárást áttette a Szekszárdi Törvényszékre január végén, ám február végén a Pécsi STOP megtudta, a szekszárdiak is elfogultságra hivatkozva adták vissza Pécsnek az ügyet.

A polgári perrendtartásról szóló 2016-os törvény értelmében az ítélőtábla az illetékességi területéhez tartozó törvényszékek, illetve járásbíróságok kijelölésére jogosult.

Ez esetben tehát lehetőség van még a Kaposvári, illetve a Zalaegerszegi Törvényszék kijelölésére. Amennyiben mindkét utóbbi is elfogultságot jelentene be, akkor az ítélőtáblának az iratokat az eljáró bíróság kijelölésére a Kúriára kell felterjesztenie.

Az már most látszik, hogy az április 8-ai országgyűlési választásig tárgyalási napot már nem fognak kitűzni az ügyben.

Hoppál Péter 4 éve, amikor ugyancsak a választás előtt a Helsinki Bizottságnak ment neki még Fidesz-szóvivőként, ugyanígy járt. A tárgyalás objektív okokra hivatkozva a választás utánra tették át. Igaz, a Helsinki végül megnyerte első és másodfokon is az ügyet, a Fidesz oldalán mai napig olvasható a helyreigazítás.

Szerző

Még fagyos marad az idő, de...

Publikálás dátuma
2018.03.03. 21:19
A kép illusztráció. FOTÓ: Shutterstock
Vasárnap kezdetben még délen, délnyugaton és a Dunántúli-középhegység térségében szállingózhat a hó, majd napközben említésre méltó csapadék már sehol sem várható. Változóan, erősen felhős lesz az ég, több napsütésre keleten, északkeleten számíthatunk. Kezdetben délkeleten az északkeleti, napközben északnyugaton a délkeleti szél élénkülhet meg. Hajnalban -13 és -4, napközben -4 és +1 fok között alakul a hőmérséklet. 

Hétfőn még fagyos lesz a reggel, a havas, kevésbé felhős tájakon -11, -14 fok köré is lecsökkenhet a hőmérséklet, de napközben már -2, +4 fokra van kilátás. Keleten naposabb, a Dunántúlon felhősebb, borongósabb idő valószínű. Késő délutántól délnyugatra, nyugatra kisebb havazás érkezhet.

Kedd hajnalig többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, havazás, ónos eső, fagyott is előfordulhat. Napközben havas esőre, esőre egyaránt számítani kell, az északi hegycsúcsokon még havazhat. Többfelé feltámadhat a délkeleti szél. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 1-6 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szerdán kezdetben még többfelé várható eső, havas eső, délután viszont már csak kevés helyen lehet csapadék. Napközben 3-9 fokot mérhetünk. Csütörtökön szárazabb, naposabb, de szelesebb és még enyhébb idő valószínű.

Szerző

Lottózott? Lehet, hogy hoppon maradt...

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

Nyerőszámok:

28 (huszonnyolc)
50 (ötven)
77 (hetvenhét)
78 (hetvennyolc)
85 (nyolcvanöt)

Nyeremények:
5 találatos szelvény nem volt;
4 találatos szelvény 16 darab, nyereményük egyenként 2.887.835 forint;
3 találatos szelvény 1.669 darab, nyereményük egyenként 29.530 forint;
2 találatos szelvény 53.537 darab, nyereményük egyenként 2.015 forint.

Joker: 603984

Szerző