Lakástűz: egy férfi meghalt Edelényben

Publikálás dátuma
2018.03.05. 15:39
Shutterstock illusztráció.
Tűz ütött ki egy családi ház pincéjében Edelényben, a tűzeset során egy ember életét vesztette - tájékoztat honlapján a Katasztrófavédelem.

A szendrői és kazincbarcikai hivatásos tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat, a tűz nem terjedt tovább, de az épület füsttel telítődött. A ház átszellőztetése és átvizsgálása közben az épületben találtak egy embert, akin a mentők már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette. Az eset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Szerző

"Elvágtam a nyakát" - Különös kegyetlenséggel ölte meg idős anyját

Publikálás dátuma
2018.03.05. 13:11
Shutterstock illusztráció
Anyagyilkos ellen emeltek vádat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a hatvanéves férfi különös kegyetlenséggel ölte meg nyolcvanéves anyját 2017 júliusában - közölte a vádhatóság az MTI-vel hétfőn. 

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott és a vele egy háztartásban élő édesanyja közötti viszony évek óta megromlott.

A férfi italozó életmódot folytatott, és rendszeresen bántalmazta az idős asszonyt, korábban kapcsolati erőszak bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Magatartása miatt többször állt ideiglenes távoltartás hatálya alatt, melynek időtartama alatt nem léphetett volna be a közös házba.

Így volt ez tavaly júliusban is, ennek ellenére erősen ittas állapotban tért haza. Az udvaron egy fotelben ült az édesanyja, aki életkora és betegségei miatt mozgásában is erősen korlátozott volt. A férfi ordítva szidalmazni kezdte, majd egy seprűnyéllel legalább 10-15 alkalommal fejbe vágta az asszonyt olyan erővel, hogy a seprűnyél eltört.

Az idős nő segélykiáltását és a bántalmazást a szomszédok is hallották és értesítették a rendőrséget. A vádlott erre kezébe vett egy 17 centiméteres kést és nyakon szúrta anyját. Ezután a szomszédoknak odakiáltotta, hogy "elvágtam a nyakát", majd bement a házba.

A sértettet mentőhelikopter szállította kórházba, ám a gondos orvosi ellátás ellenére pár hét múlva belehalt sérüléseibe. A bántalmazás és a sérülések elszenvedése az átlagost meghaladó fizikai fájdalmat és lelki gyötrelmet jelentett.

A férfit a helyszínen őrizetbe vették. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Szerző

Lovaskocsival hajtott polgárőrök közé egy pécsi férfi

Publikálás dátuma
2018.03.05. 11:29
Illusztráció: Shutterstock
Figyelmeztették, hogy nem hajthat be az utcába, mégis behajtott a lezárt területre a pécsi férfi - ügyében a nyomozást lezárták, a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az ügy iratait az ügyészségnek, tudósít a Police.hu.

Közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 57 éves helyi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2017. október 14-én délelőtt lovaskocsival közlekedett Pécs-Vasas belterületén, majd egy polgárőr meg akarta állítani, mert az utca egy rendezvény miatt le volt zárva a forgalom elől. Mivel a férfi nem lassított lovaskocsijával, ezért a polgárőr szóban is figyelmeztette, hogy a terület le van zárva, és nem hajthat be oda. Ekkor a férfi közölte a polgárőrrel, ha kell, áthajt rajta, majd lovaskocsijával behajtott a lezárt területre, ahol két polgárőrnek félre is kellett ugrania, hogy el ne üssék őket.

Szerző