Felsővezetéket szakított le a vonat - Akár egyórás késések is lehetnek

Publikálás dátuma
2018.03.07. 16:59
Népszava illusztráció
Újraindult a vonatforgalom Püspökladány és Kaba között, de továbbra is jelentős, 60-120 perces késésekre kell számítani - közölte a Mávinform szerda délután az MTI-vel.

  A közlemény szerint negyed hattól dízelvontatással újraindulhatott a vonatközlekedés az egyik vágányon - a másik vágányon pályafelújítást végeznek -, de továbbra is jelentős, 60-120, esetenként 150-200 perces késésekre kell számítani a távolsági és regionális vonatokon.  A leszakadt felsővezeték javítása 23 óráig is tarthat, ezért a menetrend éjfél után állhat helyre a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vasútvonalon. A fővonal Budapest-Cegléd-Szolnok közötti szakaszán azonban nincsenek fennakadások, az elővárosi járatok menetrend szerint közlekednek - írták.

    Kora délután egy vonat leszakította a felsővezetéket Püspökladány és Kaba között, ezért nem jártak a vonatok.

Szerző
Frissítve: 2018.03.07. 19:32

Megvalósult rémálom - A GPS-re figyelt, a tóba hajtott (fotó)

Publikálás dátuma
2018.03.07. 14:24
Illusztráció: Google Map

A kórházat kereste egy, helyismerettel nem rendelkező nő Tapolcán. Azonban a GPS-t utasításait követte és az Alsó-tónál meg akart fordulni, de nem vette észre a vizet és belehajtott. Az autót daruval emelték ki, és mivel a motorba víz folyt, a helyi szervizben javítják. A Tapolcai Újság úgy tudja, a sofőr nem sérült meg. 

Szerző

Negyedmillió gyógyszert rejtett a bútorlap Röszkén

Publikálás dátuma
2018.03.07. 12:09
Shutterstock illusztráció
A pénzügyőrök megközelítőleg 250 ezer gyógyszert találtak egy szerb autóban, Röszkén. A gyógyszert lefoglalták és eljárást indítottak - számolt be a NAV közösségi oldalán. 

A pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek Röszkén. A járművet vezető férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A nyilatkozatot elfogadták, azonban a rakodóteret kinyitva azt látták, hogy a járművet bútorokkal pakolták meg, ezért az autót röntgenvizsgálatra irányították. A röntgenképek elemzésekor látszott, hogy a bútorlapok közé valamit elrejtettek. A tételes ellenőrzést és az asztallapok lecsavarozását követően megközelítőleg 250 ezer – „Tamol-XX 200 mg.” és „Top Dol 100 mg.” feliratú – tablettát pakoltak ki a pénzügyőrök. Az eltérő mintázatú gyógyszerek dobozain azonos sorozatszám és lejárati idő szerepelt.

A több mint 2,5 millió forint értékű, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszerszállítmányt és a sofőrt a NAV feljelentéssel átadta a rendőrségnek.

Szerző