Előfizetés

Pszichológia

Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester közölte Erőss Gábor ellenzéki önkormányzati képviselővel, hogy pszichológiai profilt készíttetett róla, mivel állandó vitái – egyebek közt az, hogy a Soros-ellenes kampányt az egészségügy és más területek állapotát elfedő eszköznek nevezte – irritálták őt. Ez nyilván jogosulatlan adatgyűjtés és felhasználás révén történt, ami a személyiségi jogok megsértését jelenti.

Úgy vélem, Kocsisról és a többi fideszes kiskirályról: Kósáról, Lázárról, Némethről, vagy akár Orbánról is lehetne hasonló profilt összeállítani, annál is inkább, mivel számtalan nyilvános megszólalásuk erre jó lehetőséget kínál. Hazánk mai vezetői annyi képtelenséget beszélnek össze, tetteik annyira szembe mennek a rációval és a nemzet többségének érdekeivel, hogy igencsak hasznos lenne egy olyan szakvélemény, amely feltárná lelkükben az önzés, a közösség-ellenesség, a néphülyítés és a jog semmibevételének mélységeit. Egy ilyen vizsgálat erősen javíthatná az áprilisi szavazás előtt a választók tisztánlátását.

Díj férfiaknak, akik a nőket segítik

Publikálás dátuma
2018.03.08. 06:50

A mai nappal egy nőkről szóló kezdeményezés - Vigyázz, kész…NŐK 2018 - lát napvilágot, amit a VKN online magazin indít nőket érintő témákban. A rendezvénysorozat 2018. március 8-tól 2019. március 8-ig tart, amikor is ünnepélyes keretek között adják át a jelen kezdeményezéssel együtt megalapított Zoltán-díjat, amit olyan férfiak kapnak, akik segítik a nők bizonyos csoportját munkahelyükön vagy karrierjükben, a hétköznapi életükben vagy elesett helyzetükben. A sorozat keretében nyilatkozók között lesz többek között pénzügyi-gazdasági szakember, művész, üzletasszony, protokoll szakértő, sportoló, zenész és sok „hétköznapi” nő.

Még a legmagabiztosabb nők is kérdéseket tesznek fel maguknak. Vajon a jó utat járom? A megfelelő karriert választottam? Késő már változtatnom? Lesz erőm az újrakezdéshez? Biztos, hogy jó anya leszek?

- Persze fontos a céltudatosság, de bizony időnként elfogy az erő – mondja M. Kovács Ágnes, a portál alapító-főszerkesztője. - Sok jó ötlet valósulhatna meg, számtalan nagyszerű vállalkozás jöhetne létre, ha mernének a nők kérdezni, ha meg lenne bennük az erő az induláshoz, vagy a folytatáshoz, esetleg a gyökeres változtatáshoz. Ebben igyekszünk mi sok jó példával és konkrét válaszokkal szolgálni a rendezvénysorozat keretében.

Világsztárok a Müpában

Publikálás dátuma
2018.03.08. 06:48

Sir John Eliot Gardiner, Sir Simon Rattle, Gyenyisz Macujev, Midori, Olga Peretyatko, Baráth Emőke és Philippe Jaroussky, Várdai István, Michael Volle és az Akademie für Alte Musik Berlin – csupán néhány név a Müpa 2018/2019-es évadának hazai és külföldi sztárfellépőinek listájáról. A következő évadban 14 különböző bérlettel, nagy sikerű sorozatok folytatásával, izgalmas újdonságokkal és egy különleges VR (virtuális valóság) házbemutató túrával várja a közönséget a Müpa. A Régizene Fesztivál kiváló nyitóprodukciójával indul a tavasz a Müpában: Michael Volle és az Akademie für Alte Musik Berlin koncertjén Bach kantátáit hallhatja a közönség. A tíznapos eseménysorozat vendége lesz a Václav Luks vezette Collegium 1704, míg Montéclair Jephté című operája Vashegyi György vezényletével az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus előadásában csendül majd fel. Folytatódik a szoros együttműködés a Budapesti Fesztiválzenekarral: az Európai Hidak 2018 fókuszpontjában a Baltikum és Lengyelország áll majd, a sokak által várt egész napos zenei maraton pedig ez alkalommal Debussy és Ravel életművét járja körül. 2019 júniusában két alkalommal ismét látható lesz a teljes Ring, azaz Wagner A nibelung gyűrűje tetralógiája Fischer Ádám vezényletével a Budapesti Wagner-napokon.