Baloldal: jobbra át!

Pontosabban: az északi irányhoz képest alapvetően jobbra, kelet és dél felé. A közeli országgyűlési választás kapcsán tessék sokkal nagyobb figyelmet fordítani a szavazni fogó határon túli magyarokra. Csak emlékeztetőül: az országban közel 8 millió szavazásra jogosult választópolgár van, a határainkon túli levelezős szavazók száma közel négyszázezer, ami a hazai szavazók elvi számának mintegy 5 százaléka. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy az országgyűlési választásokon a hazai szavazók alig több, mint ötven százaléka szokott részt venni, akkor ez az arány az összes szavazaton belül közel 10 százalékra emelkedik. És még mindig nincs késő a határon túli szavazók véleményének megnyerésére. El kell hozzájuk menni az ellenzéki pártoknak, a lehető legnagyobb arányban szerepelniük kell a különböző médiumokban, meg kell ismertetni velük az igazságot! El kell mondani a levélben szavazásra jogosultaknak, hogy ez a rendszer ugyan nyilvántartásba vette őket, és megjegyzi a hozzáállásukat, valójában nem tud ártani nekik, ha nem az akarata szerint járnak el, viszont nem fogja díjazni azt sem, ha a Fideszre szavaznak. Legalább annyit el kellene érni, hogy ne küldjék el levélben a szavazatukat!

2018.03.09 07:33

Egy eset

1964-es születésű soltvadkerti lakos vagyok. Még 1987 október végén sérültem meg, combcsont törést szenvedtem. Kecskeméten az 1991, 92, 93-as felül vizsgálatok után 1994-ben úgymond véglegesítették a rokkant állapotomat. (Csak zárójelben jegyzem meg: 1990 után kormányok jöttek-mentek, de mindegyik elvett egy kicsit tőlünk, mozgáskorlátozottaktól.) 2014-ben elvette a Fidesz a véglegesített státuszom, bevezette a fél évenként bélyegeztetést. Nekem Kecskemét 50 kilométeres út. Ugyanakkor a rokkant nyugdíjam nevét átminősítette, és levette 76000 forintról 59000 forintra. 2018 márciusában került sor a kontroll felülvizsgálatra. Ekkor az immáron 63000 forintra nőtt pénzem levették 44000 forintra. Ha 1988-tól 2014-ig nem rendeződött az állapotom, akkor szerintük most minden rendbe fog jönni? Ráadásul 2019 márciusára újabb kontroll felülvizsgálatot rendeltek el. Félő, hogy ekkor elveszik a maradék pénzem is! Ebből én egymagam sem tudok megélni, de még van egy enyhén mentálisan sérült gyermekem is, akiről gondoskodnom kell.

Szerző
2018.06.30 08:32

Felcsúti kisvasút

Orbán Viktor a Felcsúton zakatoló kisvasút hosszabbítását tervezi. Híradásokból tudható, hogy a vasút kihasználtsága enyhén szólva gyér. Ennek ellenére, ha a miniszterelnök valamit a fejébe vesz, nincs Magyarországon olyan személy, hatóság, szervezet, amely ezt meg tudná akadályozni! Orbán megfeledkezik arról, hogy ő nem egy vidéki polgármester, aki szűkebb pátriájának felvirágoztatásáért cselekszik, hanem egy egész ország felelős vezetője. Hogyan lesz gazdaságos a kisvasút működése? Vagy ez is olyan beruházás, mint a stadionoké, hogy csak viszi a pénzt? Orbán az egyéni „hobbijainak" él, herdálva ezzel a közvagyont. Egy demokratikus államban ilyen nem létezhet, mert vannak szervezetek, amelyek megakadályozzák az ésszerűtlen költekezéseket.

Szerző
2018.06.30 08:31
Frissítve: 2018.07.01 08:38