Már szombaton feledtetné a feledhetőt a Fradi

Az agresszív, test-test elleni játékot is felvállaló attitűdöt hiányolta a labdarúgó NB I 21. fordulójában, szombaton lejátszott, a DVTK ellen 2-1-re elveszített mérkőzés után a listavezető Ferencváros trénere, Thomas Doll, aki értékelésében hangsúlyozta: nem először látott csapatától csapnivaló produkciót vendégségben. – Szeretnék egyfajta fejlődést látni a csapatnál, de idegenben ebből egyelőre nem sok mutatkozik meg. Pedig a nemzetközi szinthez ez elengedhetetlen – dühöngött a vereség után a német.

"Azok az ellenfelek tudják felhívni ezekre a hiányosságokra a figyelmet, akik hasonlóképpen állnak ki ellenünk, mint legutóbb a diósgyőriek vagy korábban a szombathelyiek, tehát agresszív csapatként lépnek fel, nem csak behúzódnak a kapujuk elé és várják, hogy mi mit kezdünk a labdával. Volt olyan mérkőzés, ahol meg tudtuk oldani ezt a feladatot, legutóbb nem sikerült. Fontos, hogy tanuljunk a hibákból és fejlődjünk ezen a téren, hiszen ez hiányzik ahhoz, hogy egy szinttel feljebb tudjunk lépni" – magyarázta lapunknak csütörtökön Máté Csaba, az FTC pályaedzője, amikor a megtorpanás okairól kérdeztük. - Azt is látni kell, hogy amikor egy játékos nem megfelelő hozzáállással kezdi el a találkozót, abból később már nehéz kizökkenteni, esetünkben legutóbb ezzel is problémák adódtak. Megfelelő taktikai utasításokkal és cserékkel hasonló esetben felrázható az együttes, az első bekapott gólunk viszont azt is megmutatta, hogy kissé mintha dekoncentráltak lettünk volna. Kielemeztük a mérkőzést, de már a következő feladatra koncentrálunk, szeretnénk megmutatni, hogy tudunk jobban is játszani – mondta a tréner.

Az egy bajnokival kevesebbet játszó Videotont három ponttal megelőző FTC a következő időszakban hazai pályán javíthat: Thomas Dollék legközelebb a Balmazújvárost, egy hét múlva pedig a Puskás Akadémiát fogadják az Üllői úton.

Szerző
2018.03.09 06:53

Újabb elnökségi tag hagyta el a teniszszövetséget

Publikálás dátuma
2018.09.19 16:40
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Pákay Péter is távozott, így döntésképtelenné vált a szövetség.
Szeptember 26-án tart rendkívüli közgyűlést a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ), aminek napirendi pontja az ötből három lemondott elnökségi tag helyett mások választása. Bogyó Zoltán, Lichtenberger Attila és Papp Zoltán is távozott szeptember elejéig. Az Index most azt írja, lesz egy negyedik távozó is, a 2016-ban az elnökségbe a legtöbb szavazattal bekerülő Pákay Péter, az ő helyére majd egy következő alkalommal választanak valakit.
„Szép kilenc évet töltött az elnökségben, ebből kettőt alelnökként, és nem szerettem volna a Davis Kupa előtt, hogy velem foglalkozzanak, ha elterelődött volna a figyelem a remekül küzdő csapatról. A döntés ugyanakkor már régóta érlelődött bennem, és úgy érzem tisztességesnek tartom, ha én is átadom a helyem másoknak, akik többet tudnak hozzátenni a magyar teniszhez”
– mondta a portálnak Pákay.
Hozzátette: szándékát már előre jelezte az elnöknek, főtitkárnak, délelőtt pedig hivatalosan is megkapták a levelét. „Nem stílusom a Facebookon való üzengetés” – jelentette ki. A portál szerint amikor még csak a sportágon belül lehetett hallani a hazai éljátékos, Fucsovics Márton és edzője, Sávolt Attila elégedetlenségéről, elsőként jelentkezett a nyáron, hogy tárgyaljon velük, és hogy a felek között egyezség szülessen. Nem járt sikerrel, és nem hiszi, hogy a jövőben a makacs felek közötti kommunikációt elő tudná segíteni, ezért szívesen megadja az esélyt egy olyannak, aki most érkezik majd az elnökségbe.
„Nem értek egyet mindenben a változást szorgalmazókkal, de az sem fér bele, hogy nem ülnek le és nem tárgyalnak a felek, legkevésbé értek egyet a közösségi médiában való üzengetéssel”
–tette hozzá.
Pákay abban bízik, hogy az újonnan érkezők remek szellemiséget képviselnek majd, és osztatlan bizalmat fognak élvezni. A 24.hu arra hívja fel a figyelmet, hogy a hét tagú elnökségben így már csak három elnökség tag – Homonnay Géza, továbbá az elnök Szűcs Lajos, és Bohács Zsolt alelnök – maradt. Mindez azt jelenti, hogy az elnökség nem képes 50 százalék + egy szavazattal döntéseket hozni. 
Témák
MTSZtenisz
2018.09.19 16:40
Frissítve: 2018.09.19 16:40

Távozott a Haladás vezetőedzője

Publikálás dátuma
2018.09.19 16:22

Fotó: Szombathelyi Haladás/
Átmenetileg Desits Szilárd másodedző tartja az edzéseket.
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Szombathelyi Haladás Michal Hipp vezetőedzővel, utódját a tervek szerint a napokban nevezik ki – közölte honlapján a klub. A korábban a szlovák válogatottat másodmagával irányító szakember tavaly november 18-án, Balmazújvárosban ült először a Haladás kispadján, Pacsi Bálintot váltotta. A vasiak akkor az utolsó előtti, 11., kiesőhelyen álltak a bajnoki táblázaton. Tavasszal öt győzelmet, három döntetlent és hat vereséget gyűjtött be a csapat, amely csak az utolsó fordulóban biztosította bentmaradását, a nyolcadik helyen végzett. A 2018/19-es bajnokságban viszont egy győzelem mellett két döntetlent szereztek és ötször szenvedtek vereséget. Legutóbb az újonc Kisvárda vendégeként 4-1-re kikaptak, vereségükkel az utolsó, kiesőhelyre zuhantak vissza. A beszámoló szerint az eredménytelenség hatására léptek a szombathelyi vezetők, és szerdán 11 órakor rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tartottak a klubnál, amelyen úgy döntöttek: menesztik Michal Hippet. A szakember kontraktusa 2019. június 30-ig szólt. Csütörtöktől átmenetileg Desits Szilárd másodedző tartja az edzéseket. 
„Sajnos a csapat az utóbbi időben nem úgy szerepelt, ahogy reméltük, ezért a tulajdonosokkal közösen úgy döntöttünk: egy edzőváltás segíthet”
– közölte Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója.
Hozzátette, hogy szeretnék, ha a csapat elmozdulna a kiesőhelyről, és biztosan bent maradna az első osztályban.
„Természetesen nem akarjuk kizárólag a szakmai stáb nyakába varrni az eredménytelenséget. Azt szokták mondani, nem csak a siker, a kudarc is közös. Úgyhogy nekünk, vezetőknek, aztán edzőknek és nem utolsósorban a játékosoknak is megvan a maguk részük az eddigi szereplésben. Hippel megbeszéltük a dolgokat és végül közös megegyezéssel elváltak útjaink”
– tette hozzá.
2018.09.19 16:22
Frissítve: 2018.09.19 16:22