Előfizetés

Nyertes Korszakalkotók

B.T.
Publikálás dátuma
2018.03.09. 06:28
Forrás:UniCredit/Facebook

Kihirdették csütörtökön az UniCredit Bank Zrt. Korszakalkotó mecénás program győzteseit. A három kategóriában több mint féléven át mérte össze tudását kilenc fiatal tehetség. A szavazás lezárult, s a Bródy Stúdióban a három győztes átvehette a személyenként 3-3 millió forintos fődíját. A jutalomból megvalósíthatják elképzeléseiket.

A vizuális kategória győztese: Magyarosi Éva animációs rendező és képzőművész lett, Puklus Péter fotóművész, képzőművész, illetve Szalay Péter szobrász előtt.

Az ízvilágban a legjobbnak Losonci Bálint borász bizonyult. Mellette versenyben volt még Csanád Márton és Simonfai Balázs serfőző mesterek, valamint Tóth Sándor kávés szakember, barista.

A zene kategória élén pedig Villányi Dániel zongoraművész végzett. Jónás Vera énekes-dalszerző és Kánay Zsófia operaénekes az utolsó körig volt versenyben a fődíjért.

Drágulhat a kötelező

Publikálás dátuma
2018.03.09. 06:27
Népszava fotó

A díjak mérsékelt emelkedésére számíthatunk a kis nyereséget hozó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) piacán - hangzott el a tegnapi Biztosítás 2018 konferenciánkon. A casco a 15 százalékos biztosítási adó miatt egyáltalán nem termel profitot a biztosítóknak. A biztosítási ügynökök száma egy év alatt kétezerrel csökkent. 

Akkumulátorgyár épül

A komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre az elektromos autókban használható litiumakkumulátorokat gyártó üzemét az dél-koreai SK Inovation cég. Az első ütemében 410 új munkahelyet teremtenek, a kormány a beruházást 8,17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Ugyanakkor a kínai Contemporary Amperex Technology Ltd. (CATL) három óriási akkumulátorgyára közül az egyiket Európában akarja felépíteni, de még nem döntötte el, hogy Németországban, Magyarországon, vagy Lengyelországban - írta a lengyel gazeta.( MTI )