Buffon dala még nem ér véget a BL-ben

Publikálás dátuma
2018.03.09 06:52
A veterán olasz kapus védései is kellettek ahhoz, hogy a Juventus győztesen kerüljön ki a Tottenham Hotspur elleni párharcból Fo
Fotó: /
A címvédő Real Madrid mellett eddig a Liverpool, a Manchester City és a Juventus biztosította helyét a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Noha még négy párharc hátravan a BL idei nyolcaddöntői közül, világosan látszik, hogy nem borul a papírforma a végjáték közeledtével: az igazán nagy klubokat ezúttal sem tudták elbúcsúztatni a feltörekvő riválisok.

Szerda este az FC Basel ellen 4-0-s előnyről folytató Manchester City megtehette, így "lazára vette" a második felvonást, 2-1-re kikapott, rengeteg bosszúságot okozva ezzel a világszerte sportfogadók jelentős hányadának. A 2015-ben és tavaly is finalista Juventus számára ugyanakkor továbbjutást ért a hasonló arányú győzelem. Az olasz bajnokcsapat egy egészen kiélezett párharc végén örülhetett Londonban, ahol viszont – az öt versenyben lévő közül első angol együttesként – a Tottenham Hotspur BL-idénye ért véget. A Juventus szinte hibátlan helyzetkihasználással dolgozott a Wembley Stadionban, ahol három kapura tartó vendéglövésből kettő gól lett.

"A tapasztalatlanságunk, a koncentrációhiány és a rengeteg kihagyott helyzet végül megbosszulta magát" – kesergett a lefújást követően a hazaiakat felkészítő menedzser, Mauricio Pochettino. - Miközben a Juventus három helyzetéből kettőt gólra váltott, mi a rengeteg lehetőségünkből csupán egyet, ez döntött. Mindkét találkozón jobbak voltunk, mégis a Juventus jutott tovább, ennek ellenére büszke lehetek a csapatomra, amelynek teljesítménye dicséretre méltó – összegzett a tréner.

Az olaszok győzelmével nem csupán egy, a korábbi években egészen eredményes klub sikertörténete folytatódik a nemzetközi színtéren, hanem azé a Gianluigi Buffoné is, aki a találkozó után igazi olaszhoz méltó szenvedéllyel ünnepelte csapata továbbjutását az együttest elkísérő szurkolótábor előtt. A 40 esztendős – a szezon végi visszavonulását októberben bejelentő – világbajnok kapuvédő 1997-ben, még a Parma játékosaként debütált a BL-ben, s egyelőre tehát még nem tett pontot a legrangosabb klubsorozatban minimum két mérkőzéssel kecsegtető pályafutása végére.

Nem kizárható ugyanakkor, hogy a Buffonnál négy évvel fiatalabb pályatárs, a korábban a Real Madrid kapuját védő Iker Casilas kedden utoljára állt BL-meccsen a gólvonalon, sajtóhírek szerint ugyanis elhagyja a Liverpool otthonában gól nélküli döntetlenre végző, mégis csúfos, 5-0-s összesítéssel kieső Portót.

„Ha ez volt a búcsúm a Bajnokok Ligájától, nem lehetek szomorú. Az Anfielden játszhattam és nem kaptam gólt. Még nem tudom, mit hoz a jövőm, korai erről beszélni" – nyilatkozta Casillas a Liverpoolban.

A BL két-két nyolcaddöntő visszavágójával kedden és szerdán folytatódik.

2018.03.09 06:52

Olasz győzelem született a Tour de Hongrie-n

Publikálás dátuma
2018.08.19 16:11

Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt
Manuel Belletti nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán a német Nikodemus Holler diadalmaskodott – írja az MTI. A 32 éves Belletti - aki 2010-ben szakaszt nyert a Giro d'Italián, amelyen idén öt etapon is az első tízben zárt - a Tour de Hongrie második olasz győztese, 1930-ban Vasco Bergamaschi ünnepelhetett. A pontverseny győztese – és így zöld trikós – is Belletti lett, a legjobb hegyimenőt illető piros mezt a lengyel Patryk Stosz érdemelte ki Valter Attila előtt, aki az összetett legelőkelőbb helyét elfoglaló magyarjának járó fehér trikót ölthette magára a 865 kilométer össztávú viadal végén.
2018.08.19 16:11

Vízumgondok miatt elmaradhat egy orosz csapat El-selejtezője

Publikálás dátuma
2018.08.19 15:15
Illusztráció. Fotó: Thinkstock
Fotó: /
Veszélybe került a Glasgow Rangers-FK Ufa labdarúgó Európa-liga-selejtező megrendezése, mert elképzelhető, hogy az orosz csapat vízumproblémák miatt nem utazhat el Skóciába. „Próbáljuk megszerezni a brit vízumot, mindent megteszünk ezért, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ez egy nagyon nehéz, és kihívást jelentő helyzet” idézi a Sunday Express című lap Samil Gazizov klubigazgatót. Hétfőn a Dinamo Moszkva otthonában játszanak bajnoki meccset, és ezt kihasználva a dokumentumaikat személyesen adják be az orosz fővárosban lévő brit nagykövetségen. „Azt mondták, a gyorsított eljárás is legalább öt napot vesz igénybe. Ez nyilvánvalóan nem lenne megfelelő számunkra, ezért reméljük, képesek lesznek még jobban felgyorsítani a folyamatot” – mondta a klubvezető. A párharc első mérkőzését csütörtökön rendeznék Glasgow-ban, a visszavágóra egy héttel később kerül sor. A selejtező negyedik fordulójában a tét már a csoportkörbe jutás. A közelmúltban már előfordult, hogy orosz sportolók azért nem versenyezhettek Nagy-Britanniában, mert nem kaptak időben vízumot. Így járt Igor Frolov országúti kerékpáros, aki nem vehetett részt a múlt heti, ugyancsak Glasgow-ban rendezett Európa-bajnokságon, korábban pedig a Szpartak Moszkva labdarúgóklub ifjúsági csapata nem utazhatott Észak-Írországba.
Szerző
2018.08.19 15:15