Halál az úton Szeged és Sándorfalva között

Publikálás dátuma
2018.03.08 22:06

Fotó: /

Az MTI fotóján (Donka Ferenc) látható személygépkocsi  frontálisan összeütközött egy másik autóval. A balesetben egy ember meghalt, ketten megsérültek. 

Szerző
2018.03.08 22:06

Súlyos baleset miatt teljes a lezárás az M1-esen

Publikálás dátuma
2018.09.21 11:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
Három autó ütközött - egy felborult, és egy az árokba csapódott. Többen megsérültek.
Három személyautó ütközött össze az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a 98-as kilométernél, Ács térségében - tájékoztat a katasztrófavédelem.
A baleset következtében az egyik gépkocsi felborult, egy másik pedig az árokba csapódott. Ketten megsérültek, őket a mentők ellátják.
Mint a rendőrség írja, a helyszínen a 85-ös és a 93-as kilométerszelvényeknél az autópályáról leterelik a forgalmat.
2018.09.21 11:33

307 milliót csalt ki áldozataitól egy Szegeden működő nemzetközi bűnbanda

Publikálás dátuma
2018.09.21 10:33
Illusztráció
Fotó: AFP/ Andrew Brookes
Nyolc gyanúsított ellen emeltek vádat, akik több száz millió forintnyi, csalással szerzett pénzt mostak tisztára.
Az előzetes letartóztatásban lévő nigériai férfit és társait bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettével vádolják - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője, Szanka Ferenc az MTI-vel.
A vádirat szerint a nigériai férfi ismeretlen megbízóival megállapodott abban: magyar állampolgárokat szervez be, hogy a bűnszervezet tagjai által a többi között spanyol, német, osztrák, svájci, angol, portugál, bolgár, thaiföldi, fülöp-szigeteki, afrikai magánszemélyek és cégek sérelmére elkövetett bűncselekményekből származó pénz megszerzésében és eltüntetésében segítsenek.
A beszervezett szegedi lakosok helyben több pénzintézetben nyitottak devizaszámlákat, amelyekre azután olyan pénz érkezett, amelyet a sértettek azért utaltak át, mert az e-mail fiókjuk feltörésével, hamis e-mail címekkel, valótlan internetes hirdetésekkel megtévesztettek őket.
A 2015 szeptembere és 2017 áprilisa között működő bűnszervezet tagjai azután további vádlottakat is beszerveztek újabb bankszámlák nyitásáért.
Összesen 32, pénzmosásra használt bankszámlát nyitottak Szegeden, ezekre 61 átutalás érkezett összesen 307 millió forint értékben.
Ebből a számlanyitó vádlottak 254 millió forintot vettek fel, míg a fennmaradó összeget a bankok az időben érkező figyelmeztetéseknek köszönhetően nem írták jóvá a vádlottak számláján, hanem visszautalták a sértetteknek.
A számlanyitó és a bűncselekményekből származó pénzt felvevő vádlottak utalásonként tíz százalékot kaptak, majd a felvett készpénzt át kellett adniuk a nigériai férfinak, aki szintén levonta a neki járó további tíz százalékot, majd a fennmaradó összeget eljuttatta megbízóinak - közölte a csoportvezető ügyész.
2018.09.21 10:33