Két autó ütközött, négyen kerültek kórházba

Publikálás dátuma
2018.03.09. 17:28
Illusztráció: Shutterstock

Összeütközött két személygépkocsi Gyula külterületén péntek délután 4 óra körül, a Sarkad felé vezető úton, írja a Katasztrófavédelem. A balesethez a gyulai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy embert feszítővágó segítéségével szabadítottak ki a járművéből. Az egységek a másik autóból is kiemeltek egy embert, majd átadták őt a mentőknek. Az elsődleges információk szerint az eset során négy ember sérült meg, őket a mentők kórházba szállítják.

Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Szerző

Életveszélyben lévő sérültet mentettek a 42-esen

Hárman életveszélyesen, ketten pedig súlyosan sérültek meg a 42-es főúton Berettyóújfalu és Mezőpeterd között, ahol két személygépkocsi ütközött pénteken kora délután. Korcsmáros Ferenc, a mentők regionális igazgatója az MTI-vel azt közölte: a sérültek beszorultak a gépkocsikba, a tűzoltók szabadították ki őket a roncsokból. 

A három súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérült közül egy embert mentőhelikopterrel, kettőt pedig esetkocsival vittek a debreceni Kenézy kórházba. A két súlyos sérültet a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházba szállították.
Balogh Péter Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, a mentés és helyszínelés idejére le kellett zárni az érintett útszakaszt, de fél pályán már megindult a forgalom.

Szerző
Témák
baleset 42-es út

Így mentettek ki egy bajba jutott kutyát a jeges vízből (videó)

Publikálás dátuma
2018.03.09. 14:55
Forrás: Facebook/BM OKF

Egy közepes méretű kutya alatt szakadt be a Naplás-tó már olvadó jege pénteken. A szerencsétlenül járt állathoz a XVII. kerületi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárszolgálatát kérték a helyszínre, mert a mentést csak búvártechnikával lehetett megoldani.

A búvárok kiérkezéséig a tűzoltók folyamatosan nyugtatták a négylábút, amely mellső lábaival kapaszkodott a vékony jégbe. A tűzoltók kötélbiztosítás mellett egy speciális, felfújható mentőszigettel ereszkedtek vízre, majd kimentették a pórul járt ebet. Az ijedtségen kívül nem esett komoly baja. A kutyát végül átadták a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak.

Videó: FKI Videóstúdió

Szerző