Csillag, háború nélkül

Saját csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán Mark Hamill, a Csillagok háborúja-filmek Luke Skywalkere. Az ünnepségen megjelent Harrison Ford és a legendás trilógia rendezője, George Lucas is. A trió megemlékezett a sorozat másik emblematikus alakjáról, a 2016-ban elhunyt Carrie Fisherről.

Szerző

Kitiltottak egy székely politikust

Nem engedték belépni Romániába a hatóságok pénteken kora délután Dabis Attilát, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) külügyi megbízottját. Dabis Attila a székely szabadság napja alkalmából szombaton tartandó megemlékezésre és felvonulásra igyekezett Marosvásárhelyre, amikor a magyar–román határon a román határrendészek feltartóztatták. Kitiltásáról egy angol nyelvű végzést adtak át neki, ám a dokumentum indoklást nem tartalmazott. A politikus tegnap az MTI-nek is megerősítette az információt.

Szerző

Amerikában nincs enyhülés

Miközben Magyarországon már érezhetően közeledik a tavasz, az Egyesült Államokban még küzdenek az elemekkel. A keleti partvidéken ismétlődő hóviharok tombolnak. Egy héten belül már másodszor érkezett hideghullám, sűrű havazással. Bostonban, New Yorkban, Newarkban, Philadelphiában több mint 2600 repülőjáratot töröltek. Connecticutban, New Yorkban, és New Jerseyben akadozik a vonatközlekedés is, Washington és Boston között nem jár a vonat. New Jersey, Delaware és Pennsylvania kormányzói szükségállapotot rendeltek el. Az embereket arra kérték, lehetőleg maradjanak otthon, de autóba semmiképpen se üljenek. Egyelőre enyhülés sem várható. A meteorológusok újabb viharokkal rémisztgetik a lakosságot. New Jersey kormányzója hisz az előrejelzéseknek és azt mondta: "a legrosszabb még csak most jön".

Szerző
Témák
USA időjárás