Bűnöző kormány Magyarország élén? - Karácsony Gergely a Kósa-ügyről (videó)

Publikálás dátuma
2018.03.14. 11:01
Népszava fotó
A tárca nélküli miniszterről "az ország egyik fele azt gondolja, hogy egy idióta, a másik fele azt, hogy egy gazember" - Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnökjelöltje Tóth Bertalannal, az MSZP parlamenti frakcióvezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót. 

Szerző

A Facebooknak nem tetszik a kormánypropaganda

Publikálás dátuma
2018.03.14. 10:47
Shutterstock illusztráció
Eltávolította a Facebook azt a riport, melyben egy Svédországról Magyarországra költözött nő beszélt a migránsok miatt romló svéd közállapotokról.

Az eredetileg az M1 Híradójában leadott műsor után az Index írta meg, hogy az évek óta tartó menekültellenes kormánypropagandába illeszkedő történetet egy többszörösen elítélt szélhámos prezentálta. A nő korábban pszichológusnak és hivatalos személynek is próbálta kiadni magát, a bűncselekményekért el is ítélték Svédországban. A közmédia megdöbbent a Facebook adminisztrátorainak döntésén. A hirado.hu szerint "exkluzív interjúról" van szó, A Facebook adminisztrátorai viszont úgy látják "a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal".

lásd még: A Svédországból "menekült" nő már 2016-ban a Budai Várban lakott

Szerző

Tudja a "nép", hogy Orbán és Tiborcz van az Elios-botrány mögött

Publikálás dátuma
2018.03.14. 10:22
Forrás: Facebook
Az emberek négyötöde hallott az Elios-botrányról, és a túlnyomó többség nem hiszi, hogy az Európai Unió Csalás Elleni hivatala (OLAF) jelentése brüsszeli kampányhúzás lenne – írta a 24.hu, az IDEA Intézet felmérése alapján.

Mint többször megírtuk, az OLAF 35 olyan közvilágítási tendert vizsgált, amelyekben a miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak korábbi cége, az Elios Zrt. nyert, és ezeknél visszaélések nyomaira bukkantak. 17 esetben szervezetten csalhatott a miniszterelnök vejének cége, és az OLAF arra kérte a magyar hatóságokat, vizsgálják meg, nem áll-e fenn a bűnszervezetben elkövetett csalás vádpontja. A kár összesen 13 milliárd forint, amelyeket elcsalt tenderekkel szereztek meg.
Az IDEA többek között azt kérdezte a válaszadóktól, hogy hallottak-e az Elios Zrt. közbeszerzési botrányáról. A válaszolók 81 százaléka hallott róla, 19 százaléka nem, 79 százalék viszont azt is tudta, hogy Tiborcz István érintett a botrányban, csupán 21 százalék nem hallott erről.

A közvélemény-kutatásban rákérdeztek arra is, hogy a válaszadók mennyire értenek egyet azzal, amit a kormány hangsúlyozott, miszerint az OLAF-jelentés csak a választási kampánynak szól. A válaszadók 58 százaléka ezzel egyáltalán nem értett egyet.

Ezen túlenően megkérdezték azt is, hogy mit kellene tenni az Orbán-kormányok alatt meggazdagodó Fidesz-közeli vállalkozók vagyonával az ellenzék győzelme után: 55 százalék szerint törvényes úton el kell kobozni a törvénytelenül szerzett vagyont, 20 százalék szerint államosítani kell, 6 százalék különadóval sújtaná, 5 százalék pedig jóvátételi adót vetne ki rá.

Szerző