Álvita a gyógyszertárak jövőjéről

Publikálás dátuma
2018.03.20 06:08
Fotó: Molnár Ádám
Fotó: /
A gyógyszerészi kamara és a kormányzat tegnap sajtótájékoztatón tiltakozott az ellenzék patikaliberalizációs terve ellen. Szerintük Komáromi Zoltán, aki most az MSZP-Párbeszéd miniszter-jelöltje, ismét liberalizálni akarja a patikákat.

Lapunknak Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke elmondta: az Együtt honlapján a mai napig olvasható Komáromi Zoltán egészségügyi programja, és miután ő az MSZP-Párbeszéd egészségügyi miniszter-jelöltje, feltételezhető, hogy új politikai családjában sem változott a szakpolitikai terve. Eszerint pedig Komáromi felülvizsgálná a patika tulajdonlás szabályait, megkönnyítené az orvosságok gyógyszertáron kívüli kereskedelmét, továbbá megteremtené a gyógyszerek házhoz szállításának új szabályait. Ez tisztán a patikaliberalizáció – mondta Hankó Zoltán. Hozzátette: a patikusi többségi tulajdon elvétele sem a gyógyszerészek, sem pedig a társadalom érdekét nem szolgálja. Megjegyezte: az elmúlt negyedszázadban a gyógyszerellátás szabályozásában egymás után bekövetkezett változások mentálisan is megterhelték a gyógyszerészeket. A kamara elnöke - mint mondta - örömmel vette volna, ha az MSZP-Párbeszéd miniszter-jelöltje, Komáromi Zoltán a gyógyszerészeket érintő programja kialakítása előtt konzultál a kamara vezetőségével.

Fotó: Molnár Ádám

„Szó sincs patikaliberalizációról a programomban – reagált lapunknak Komáromi Zoltán, az MSZP-Párbeszéd egészségügyi miniszter-jelöltje a köztestület és a kormányzat képviselőjének hétfői sajtótájékoztatójára. - Annak idején az orvosi kamara titkáraként és alelnökeként is mindig a gyógyszertárak erősítését támogattam, s ez nem lesz másként a jövőben sem – tette hozzá. A szakpolitikus elismerte, hogy korábbi pártjának kampányfüzetében valóban szerepel néhány, a patikákat is érintő tételmondat, ami a párt álláspontját tükrözte. Emlékeztettet, hogy onnan néhány hete már kilépett, többek között azért, mert nem egyezett saját álláspontja a párt választási programjában lévőkkel, az MSZP-Párbeszéd programja nem tartalmazza a kifogásolt tételeket.

Szerző
2018.03.20 06:08

Tíz méter mély gödörből mentettek ki egy macskát a budapesti tűzoltók (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.17 19:25

Fotó: Facebook/ BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
A szerencsétlenül járt négylábút állatvédők várták a felszínen.
Tíz méter mély gödörbe esett egy macska vasárnap délután Budapesten, a XVIII. kerületi Alacskai úton – írja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Facebook-oldalán. A budapesti tűzoltók alpintechnika használatával mentették ki a szerencsétlenül járt négylábút. A macskát állatvédők várták a felszínen. Az OKF egy videót is közzétett a mentésről, a felvételeket Czétényi Balázs tűzoltó őrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság videócsoportjának munkatársa készítette.
2019.02.17 19:25

Itt a bűvös hatos: nézze meg lottószelvényét!

Publikálás dátuma
2019.02.17 16:37
Illusztráció
Fotó: Shutterstock/
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 7. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 6 (hat) 15 (tizenöt) 34 (harmindnégy) 35 (harmincöt) 39 (harminckilenc) 44 (negyvennégy) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; az 5 találatos szelvényekre 469 315; a 4 találatos szelvényekre 9620; a 3 találatos szelvényekre 1990 forintot fizetnek.
Szerző
2019.02.17 16:37