Előfizetés

Korszak- sőt, rendszerváltást ígért az ellenzék a Republikon konferencián

Publikálás dátuma
2018.03.22. 16:30
Forrás: Republicon/Facebook

Korszak- és rendszerváltást ígértek választási győzelmük esetére a Friedrich Naumann Alapítvány és a Republikon intézet csütörtöki budapesti konferenciáján felszólaló ellenzéki politikusok - informált a távirati iroda.  Az MSZP, az LMP, a DK, az Együtt és a Momentum képviselői között arról bontakozott ki a legnagyobb vita, hogy be kell-e vonni az együttműködésbe a Jobbikot.

Csárdi Antal, az LMP fővárosi képviselője arról beszélt, hogy "az ideológiai távolság" miatt ódzkodnak a Jobbik bevonásától, de jelenleg úgy fest, hogy nincs más megoldás a parlamenti többség megszerzésére. Niedermüller Péter, a DK európai parlamenti képviselője erre úgy reagált, "akarsz egy országot, ahol Vona Gábor a miniszterelnök? Hát ne vaduljunk meg!".

Kunhalmi Ágnes, a szocialista párt fővárosi elnöke az eseményen azt emelte ki: az utóbbi évek nyugat-európai választási eredményei azt mutatják, hogy a demokratáknak csak széles együttműködéssel sikerült megakadályozniuk a szélsőséges és újjobboldali erők előretörését, és ebben "most Magyarországon a sor".

lásd még: Karácsony: A Jobbikban csak a kampány alatt szüneteltetik a nácikat