Fizette Semjén szülinapját, közbeszerzést nyert a cég

Publikálás dátuma
2018.03.26. 14:01
Semjén Zsolt. Illusztráció: Népszava
Érdeminek tűnő vádakat fogalmazott meg Győri Imre, aki korábban a darukölcsönzéssel foglalkozó Dunagép Zrt. főrészvényese volt. A vállalkozó arról beszél, miképp segítette a cég Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest.

Sokat köszönhet Semjén Zsolt a Dunagép Zrt.-nek - íja a HirTV. A cég fizette ugyanis a miniszterelnök-helyettes születésnapi buliját, két büfésátoros KDNP-s összejövetelt, és még a politikus édesanyja házát is féláron újította fel. Cserébe közbeszerzést és uniós pénzeket nyert és sikkasztásos ügyben védte az ügyészség egy cégvezető hátát

A Dunagép a Semjén-család egy balatoni nyaralóját és egy másik házát féláron újította fel, állítja a cég egy vezetője, Győri Imre. Mint mondja, a nyaralón dolgozóknak még titoktartási szerződést is alá kellett írnia. Semjén Zsolt erről úgy nyilatkozott az N1TV számára, nem emlékszik az összegre, de kizártnak tartja, hogy féláron lett volna a felújítás. "Szabályos szerződést kötöttünk, és édesanyám meg a család kifizette" - mondta.

Ugyancsak a vállalat fizette 2015-ben és 2016-ban Tökölön a KDNP-napok összes költségét. Sőt, második alkalommal még a szervezést, a rendezést és a teljes lebonyolítást is elvállalta a Dunagép. Semjén Zsolt ezt azzal magyarázta, hogy a cég valószínűleg szimpatizál a KDNP-vel. "Nagyon sok ember beszállt, ki pálinkával, ki borral, ki egy kis felvágottal. Mi ezzel a probléma, ha önszántukból egy KDNP-s nap szervezésében részt vesznek?" - fogalmazott.

A Dunagép a Fidesz-KDNP tököli polgármesterét is segítette a 2010-es, országgyűlési képviselői kampányában: 1,3 millió forint értékben 35 ezer szórólapot és kártyanaptárat rendelt és fizetett számára.

Semjén Zsolt 50. születésnapján pedig három napos ünnepséget rendezett a vállalat egy kastélyszállóban, összesen 1,5 millió forintért. A nyilatkozó cégvezető szerint a számlát aztán visszadátumozták hétköznapra, hogy visszaigényelhessék az áfát a "Dunagép-konferencia" címen elkönyvelt rendezvényre.

A cég számtalan közbeszerzést nyert a Fidesz-KDNP kormányzása alatt, és vissza nem térítendő uniós támogatásból is jutott bőven számára. Győri Imre szerint a Dunagép egy másik vezetője cserébe a cég pénzén bérelhetett egy zirci vadászterületet, és mikor Győri sikkasztásért feljelentést tett ellene, a Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség akadályozta meg a vádemelést.

Szerző

Fidesz-közeli üzletemberre passzol az 1300 milliárdos FBI sztori

Publikálás dátuma
2018.03.26. 13:39
Fotó: Shutterstock
A nyilvános adatbázisok szerint egyetlen magyar személyre igaz, hogy érdekelt volt a gyémántbizniszben, illetve az FBI és a magyar rendőrség egyszerre kőrözi.

Egyetlen magyar embert, F. Péter Andrást köröz jelenleg az Interpol "különösen nagy összegű pénzmosás gyanújával". Nevezett személy korábban közös céget vitt több, a Fidesz holdudvarához tartozó emberrel. F. Péter Andrást egyébként 2016 februárja óta a magyar rendőrség is körözi pénzmosás gyanújával – nemzetközi elfogatóparancs alapján.

Emlékeztetőül: a Magyar Nemzet hétfőn írta meg, hogy az FBI tanúvédelmi programjába került egy magyar férfi, akiről az amerikaiak úgy vélik, az ő segítségével 3-4 milliárd euró, vagyis ezerháromszáz milliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott át Magyarországról arab és ázsiai számlákra az utóbbi években. Az FBI gyanúja szerint ez a csillagászati összeg a fideszes politikusok kenőpénze lehetett – az uniós finanszírozású projektekből. Az amerikai nyomozószervezet úgy véli, az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar pénzintézetekből vették fel.

Ami a módszer illeti: néhány millió eurót készpénzben leemeltek a számláról aztán az összeget a futárok – amilyen az Amerikában védett férfi is – gyémántban vagy az arab világ párhuzamos bankrendszerén, az úgynevezett havalán keresztül külföldre vitték, jellemzően közel-keleti vagy szingapúri számlákra.

Az Magyar Nemzet cikke szerint a futárral szemben az interpol és a magyar rendőrség is körözést adott ki. A nyilvános adatbázisok szerint egyetlen magyar személyre igaz ez: F. Péter Andrásra.

F. Péter András céghálózatából kiderül: a fiatal, harmincas éveit taposó üzletember neve régóta ismert kormányközelben, számos céget vitt Magyarországon és külföldön, köztük a céghálózatában több, nevében gyémánttal foglalkozó céget is találni, illetve a cégei között van olyan, amit ismert, fideszes politikussal közösen vitt.

Szerző

A Fidesz politikusai rengeteget hajlandók utazni egy "fikázóvideóért"

Publikálás dátuma
2018.03.26. 11:44
Fotó: Facebook / Hollik István
Semjén Zsolt rénszarvast mészárolt Svédországban, Hollik István karaktert akart gyilkolni ugyanott.

Meghívták Svédországba Hollik Istvánt, a Fidesz–KDNP Budapest belváros képviselőjelöltjét, és miután ott járt, ő is követte Lázár "Bécs mindjárt beledöglik a migránsokba" Jánost, és videót posztolt. Aminek mondandója, hogy Svédország iszonyatos hely. A felvételen Hollik egy Fekete Ida nevű hölggyel beszélget az utcán sétálva, s a nő elmeséli, hiába élt negyven éven át Svédországban, nyugdíjas éveit inkább itthon, biztonságban akarja már tölteni, mivel szerinte a skandináv ország nagyon megváltozott, már a piacra is kockázatos járni, írja az mno.hu. Ennek alátámasztására ráadásul a videóban olyan felvételeket is bevágtak, amelyeken utcai zavargások, felgyújtott autók, robbantások, rendőri kordon mögött posztoló, maszkos kommandósok látszanak.

A posztra Szilva Attila fizikus, a Momentum Mozgalom tagja nyílt levélben reagált Holliknak. „Március 23-án kikerült az Ön oldalára egy videó, amin egy Svédországból hazaköltözött magyarral beszélget Budapesten. A háttérben pedig egy összevágott videón az látszik, mintha Svédországban polgárháború lenne. Miután itt élve ezt a képet rendkívül hamisnak, a tényszerűséget teljesen mellőző ábrázolásnak találom, szeretnék egy javaslattal élni. Kérem, hogy utazzon el hozzám Uppsalába, ahol én élek, és forgassunk le közösen egy beszélgetést, és készítsünk el közösen egy videót. Töltsünk el itt legalább egy napot. Kifizetném Önnek az útiköltségét is. (…) Ellátogatnánk közösen az uppsalai dómba, ami egy gyönyörű katedrális a város közepén, a város szimbóluma. Ha vasárnap érkezik, akkor látni fogja, hogy a keresztény kultúra virágzik Svédországban. (…) Felszállunk utána a hetes buszra a Stora torgeten, és kimegyünk Gottsundára. Ha van kedve biciklivel is mehetünk oda egy erdőn át, ami nagyon kellemes kirándulás. A buszon találkozhat hidzsábos lányokkal, akik valószínű skype-olni fognak utazás közben a telefonjukon, de nem kell tőlük megijedni."

Szerző
Frissítve: 2018.03.26. 11:46