Előfizetés

Kettős halál a Szentendrei úton - Elkezdődött a tárgyalás

Publikálás dátuma
2018.03.26. 16:11
Fotó: police.hu
A vádlott és a tanúk meghallgatásával elkezdődött hétfőn a Szentendrei úti halálos baleset okozójának tárgyalása - közölte a Fővárosi Törvényszék az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlott tavaly márciusban többórás italozást követően autóba ült, és 165-170 kilométeres sebességgel haladt. A III. kerületi Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződésében nem észlelte a piros lámpánál várakozó másik autót, és lassítás nélkül nekiütközött. A vétlen gépkocsi sofőrje és utasa a helyszínen meghalt, a vádlott pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A férfival szemben halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emeltek vádat december végén. A hétfői tárgyaláson a bíróság kihallgatta a vádlottat, aki nem tett érdemi vallomást. Ezt követően tanúk meghallgatásával, illetve tanúvallomások és szakértői vélemények felolvasásával folytatódott a tárgyalás. Védői indítványra a bíróság elrendelte a szakértői vélemények kiegészítését. A következő tárgyalási nap május elején lesz.

A baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt.

Szörnyű baleset Tiszakécskénél - Fotók

Publikálás dátuma
2018.03.25. 15:09
MTI fotó: Donka Ferenc
Halálos baleset történt Tiszakécske-Tiszabög területén - írja a police.hu.

A helyszíni szemle adatai szerint egy 23 éves gödöllői férfi közlekedett Tiszakécske-Tiszabög belterületén Kia Ceed típusú személygépjárművel. Jelenleg ismeretlen okból a Tiszabögi úton nekihajtott egy, az út szélén szabályosan parkoló Fiat Ducato típusú kistehergépjárműnek. Az ütközés következtében az álló teherautó megpördült, átcsúszott az út túloldalára, és felborult.

A személyautó az ütközés után sodródni kezdett, miközben többször szintén megpördült, majd az árokba csúszott. Az autó jobb első ülésén utazó 23 éves férfi a járműből kiesett. Ő a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sofőrrel szemben felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt vér-vizeletvételre előállították.

MTI fotó: Donka Ferenc

MTI fotó: Donka Ferenc

Gázömlés volt Budakeszin

Munkagép vágott át egy gázvezetéket Budakeszin, a Zichy Péter utcában – olvasható a Katasztrófavédelem honlapján. A környező házakban lakóknak el kellett hagyniuk otthonukat.

A fővárosi hivatásos tűzoltók húsz embert kísértek biztonságos helyre, megkezdték a gázömlés megszüntetését és értesítették a gázszolgáltató szakembereit - írja a 24.hu.