Kokaint szagolt ki Dolly egy szerb autóban Röszkénél (fotók)

Publikálás dátuma
2018.03.26 16:41
Dolly, a kábítószer-kereső kutya. Fotók: police.hu
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség kábítószer-kereső kutyája és vezetője több mint 400 gramm kokaint talált egy szerb honosságú személyautóban elrejtve, írja a police.hu.   A képre kattintva galéria nyílik!

Egy szerb állampolgárságú férfi egyedül akart az ország területére belépni 2018. március 24-én nem sokkal 13 óra előtt a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A kirendeltség kutyavezető zászlósa félreállította a gyanús járművet és sofőrét, majd alapos ellenőrzést hajtott végre.

Dolly, a kábítószer-kereső kutya is átvizsgálta a járművet, majd a sebességváltónál jelzést adott gazdájának. A rendőrök a négylábú reakcióját látva megbontották a kocsi kardán boxát, ahol egy speciálisan kialakított rekeszt találtak. A rejtekhelyből zacskókba csomagolva 400 grammnál is több kábítószergyanús fehér por került elő, melyre a gyorsteszt kokainra pozitívan reagált.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a sofőrt őrizetbe vették. Ellene kábítószer birtoklásának vétsége miatt indult eljárás.

Szerző

BRFK: elkapták a férfit, aki pártaktivistát vert meg Budapesten

Publikálás dátuma
2019.04.26 08:08
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 36 éves gyanúsított az MSZP egyik aláírásgyűjtő pultját rohamozta meg: volt, akit lelocsolt, mást viszont harapott, fojtogatott is.
Azonosították és csütörtökön elfogták a rendőrök azt a 36 éves fővárosi férfit, aki gyanújuk szerint április 18-án pártaktivistákra támadt a Móricz Zsigmond téren. A gyanúsított, Ó. Bence előbb szidni kezdte az aktivistákat, majd egy 65 éves nőt lelocsolt vízzel. Az asszony segítségére siető férfit lerántotta a földre, kézen is harapta, majd elmenekült a helyszínről -írja a police.hu. A férfit kihallgatása után garázdaság vétségével gyanúsították meg, és  bár 72 órán át őrizetben tartható, indítványozták letartóztatásának elrendelését is.
A rendőrség ugyan nem számolt be róla, az Index értesülése szerint az MSZP aláírásgyűjtőit érte támadás, ami – a sértett, Torzsa Sándor beszámolója alapján – a fent leírtaknál durvább lehetett.
A Societas-elnök Torzsa szerint a támadó ugyanis az aktivista fejére tekerte annak kabátját, és azzal szorította-fojtogatta vagy két percig, míg járókelők és más szocialista aláírásgyűjtők szét nem választották őket. Torzsa azt is megemlítette, hogy a szemben lévő fideszes aláírásgyűjtő pulttól nem siettek a segítségére, sőt, valaki azt mondta, hogy 
ide vezet, ha beengeditek a feketéket.

Gázcsövet akartak lopni, végül magukra hívták a rendőröket

Publikálás dátuma
2019.04.25 13:50
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/ Eugene Odinokov
A két férfi egy üzemcsarnok gázvezetékét vágta át, a szivárgás láttán azonban nagyon megrémültek.
Ritka hogy a tolvajok maguk értesítsék a rendőrséget, de 2017 májusában ez történt egy fővárosi, Schweidel utcai üzemcsarnokban. A a X. és XVII. kerületi ügyészség vádirata szerint két férfi lopott fémtárgyakat egyikük munkahelyéről, és több begyűjtött fémcső, szögvas után kitalálták, hogy elviszik a csarnokot ellátó gázcsövet is. Le is flexelték a csövet, de furcsa módon nem számoltak azzal, hogy ezzel szivárgást okoznak: a levegőben terjedő gázt érezve, előbb szigetelőszalaggal próbálták elzárni a csővéget, majd felhívták a rendőrséget is.
A két ügyészség közveszélyokozás bűntette és szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A halmazati szabályokra tekintettel, a törvénysértések miatt a vádlottak akár kettőtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatóak, ám az ítéletre várhatóan kihat majd az is, hogy a nagyobb bajt megelőzve feladták magukat.
Frissítve: 2019.04.25 14:38